Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Izland highlight_off

Akták:

WikiLeaks highlight_off

WikiLeaks

WikiLeaks

A WikiLeaks internetes oldal 2006-ban indult, ahol a Julian Assange ausztrál ex-hacker nevével fémjelzett, és a The Sunshine Press által működtetett nemzetközi nonprofit szervezet kiszivárogtatott kormányzati és egyéb dokumentumokat publikál.

Találatok: [3]  Oldalak:   1

Az izlandi parlament megszavazta az új médiatörvényt

Június 17-én az izlandi parlament egyhangúlag megszavazta a Modern Izlandi Médiáért elnevezésű kezdeményezés (IMMI) és a Wikileaks nevű non-profit weboldal által kidolgozott új médiatörvény-csomagot. A döntésnek köszönhetően az ország példátlan védelmet nyújt majd a szólásszabadság, az átláthatóság és az oknyomozó újságírók számára.

Hadjárat a wikileaks ellen

Valóságos hadjárat indult a titkosított állami és vállalati dokumentumok kiszivárogtatására szakosodott Wikileaks ellen. Az Egyesült Államok hadseregének kémelhárítási központja szerint a kormányoknak nem csupán a Wikileaks szerkesztését, hanem egyenesen az oldal látogatását kellene büntethető cselekménnyé tenniük. A New York Times pedig azt írja, a Pentagon már fel is vette a site-ot az Egyesült Államokat fenyegető tényezők listájára.
Találatok: [3]  Oldalak:   1