language

Személyek:

Jakab Péter highlight_off

Jakab Péter

Jakab Péter (Miskolc, 1980. augusztus 16. –) magyar politikus, országgyűlési képviselő, 2020 és 2022 között a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A párt miskolci polgármesterjelöltje volt a 2014-es önkormányzati választáson és országgyűlési képviselőjelöltje a 2018-as magyarországi országgyűlési választáson, ahol nagyon szoros versenyben lett második a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin mögött, végül országos listáról került be. 2021-ben ő indult pártja miniszterelnök-jelöltjeként az ellenzéki előválasztáson, ahol végül 4. helyen végzett. A Nép Pártján Mozgalom megalapítója (2022). (Wikipédia)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Mégiscsak sikerülhetett Jakab Péternek eltüntetnie 103 milliót a Jobbik pártkasszájából

Amint arról lapunk is beszámolt, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentették Jakab Pétert, miután a kormánypárti Magyar Nemzet azt állította, hogy a Jobbik volt elnöke körülbelül 80 millió forintot igyekezett kivenni a Jobbik pártkasszájából néhány nappal azelőtt, hogy leváltották frakcióvezetői posztjáról. Úgy tudni, ezt a Jobbik frakciója végül megakadályozta, mégpedig úgy, hogy visszatartotta azt a keretet, amelyből Jakab havonta visszaad a frakciónak.

Jobbik: 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket Jakab Péter a frakcióvezetés beleegyezése nélkül

Pár nappal azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik-frakció éléről, Jakab Péter sorra írta alá a szerződéseket az asszisztenséhez közel álló tanácsadókkal, párttagokkal. A frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül mintegy 103 millió forint értékben sikerrel átvitt a rendszeren több szerződést, ám a következő körben már nem fogadta be a 83 millió forint értékben kötött szerződéseket az Országgyűlés Hivatala, mert közbeléptek a Jobbik képviselői. A korábban judapestező Bíró Lászlót is a frakció mellé vette volna négy évre Jakab, aki pártja szerint az utóbbi időszakban rossz tanácsokat kap. Tovább éleződik a konfliktus a Jobbik és a volt elnök között, aki minden jel szerint új párt építésén dolgozik.

Kartellgyanús beruházások Pokorni Zoltán kerületében?

Megdobta pár millióval a Rogánt és Habonyt reptetők cégét a Szerencsejáték

Főleg sport és kulturális területen működő szervezeteket támogatott az idei harmadik negyedévben a Szerencsejáték Zrt., támogatásban részesült ezúttal az Aeroglobe Kft. is.

Generációváltás a holdudvarban – feltérképeztük a Jobbikhoz kötődő civil szervezeteket

A Jobbik pártalapítványának szerződéslistáján összeérnek a szélsőjobboldali párt politikusai, a holdudvar domesztikált és kevésbé visszafogott alakjai egyaránt. Konszolidált elemző és okkult szélsőjobbos, pártmunkások és újságírók dolgoznak együtt a Jobbik által támogatott egyesületek, alapítványok vezetésében.
Találatok: [6]  Oldalak:   1