Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Jáksó László highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Simicskát kiszorították, Fábry hatalmasat kaszál

Halkó Gabriella és Kálomista Gábor cégei a legnagyobb beszállítói az állami médiának, közel két-két milliárdos megrendelést kaptak. Az MTVA Fábry Sándortól 1,1 milliárdért, Borbás Máriától 350 millió forintért rendelt eddig műsorokat. Simicska Lajos cégét, a Hung-Istert és egyik korábbi partnerét, a Show and Game-et viszont kiszorították a köztévéből.

Perre megy a Habony közelében landoló kölcsönfestmények miatt az Átlátszó

Perre megy az Átlátszó.hu, hogy megtudja, pontosan hol álltak hónapokon keresztül azok a festmények, amelyeket a Szépművészeti Múzeum adott kölcsön egy Habony Árpád ismerőseinek a kezében lévő cégnek.

JÁKSÓÉK CÉGE 300 MILLIÓT ÉRŐ KÉPEKET KÖLCSÖNZÖTT A SZÉPMŰVÉSZETITŐL

Jáksó László és Halkó Gabriella kft.-je a Szépművészeti Múzeumtól összesen 300 millió forint értékű reneszánsz és barokk festményeket kölcsönzött mindössze 15 ezer forintos havi díjért. A műkincseket az egyik cégtulajdonos egy magánlakásában állították ki. Miniszteri engedély nem volt, noha arra szükség lett volna.

Nem akarja kiadni az MTVA, hogy mennyibe kerültek Jáksó Marslakói

Előbb első-, most pedig másodfokon is megnyerte az Átlátszó azt a pert, amit a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumok nyilvánosságáért és a műsor megszüntetéséről szóló szerződésért indítottak. Az MTVA mégsem küldte meg az adatokat, pedig a határidő már letelt.

Sötétben akarják a pénzünket költeni

A parlament kedden megszavazta a közérdekű adatok nyilvánosságát korlátozó rendelkezést. Eddig sem volt könnyű kiszedni állami cégekből, hogy mire mennyit költenek, mostantól egy gumiszabály is védi majd őket. A közérdekű adatokért indított perekből derült ki, hogy milyen lehetőségekhez jutottak például Simicska Lajos cégei.

atlatszo.hu vs MTVA: Első fokon nyilvános, mennyit kaszált Jáksó a Marslakókkal

A Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú ítélete kimondja: az MTVA köteles átadni az atlatszo.hu-nak a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumokat és a műsor megszüntetéséről szóló szerződést.

Százmilliókat vittek el a Marslakók

Alig öt hónappal az indulás után véget ér a Marslakók című köztévés napi sorozat. Bár kevés remény volt a megszüntetésére, az MTVA és Jáksó László producer belátta, hogy ebből már nem lehet többet kihozni.

Jáksó szerint ez így tényleg rendben van?

„Micsoda önleleplező logika ez, amely úgy tekint az állami megrendelésre, mint magától értetődő jutalmazásra, lopásra?” Ezt kérdezi a Heti Válaszban a népszerű televíziós és rádiós műsorvezető, az oly bohókás Jáksó László, aki ártatlanul tárja szét a kezét, és nem érti, mi a probléma azzal, hogy Marslakók címmel gyárt majd szappanoperát a köztelevíziónak, amelyre milliárdos szerződést is kötöttek már.
Találatok: [10]  Oldalak:   1