language

Akták:

Jászberényi polgármester lakásügye highlight_off

Jászberényi polgármester lakásügye

Jászberényi polgármester lakásügye

Jászberény városa egy frekventált helyen lévő, 85 négyzetméteres, két és fél szobás önkormányzati bérlakást tartott fenn, hogy egy "motivációs csomag" keretében szakembereket csábítson a városba. A lakáspályázatra ketten jelentkeztek, egyikük a helyi kórház háromgyerekes dolgozója, másikuk pedig a város polgármestere, aki úgy szerepelt a pályázók között, mint önkormányzati dolgozó, aki 2010. október 3. napja óta áll a Jászberény Városi Önkormányzattal munkaviszonyban. Az ötéves bérleti jogot a polgármester nyerte el, mert a másik pályázó kéthavi kauciójával szemben ő háromhavi kauciót ajánlott fel. Miután több helyi képviselő is nemtetszését fejezte ki, a polgármester azzal indokolta a döntést, hogy elvált feleségétől és új párjával másik lakásra volt szüksége. Juhász Dániel egykori alpolgármester szerint morálisan, etikailag és politikailag is káros, amelyet Szabó tett. (Kép forrása: Duna TV)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Díszpolgárok előnyben! - Olcsón kiárusított városi ingatlanok Jászberényben

Eladja legértékesebb ingatlanjait a jászberényi önkormányzat. Több vevő is Fidesz-közelinek mondott nagyvállalkozó.

Lakást nyert a polgármester, lemondatná az MSZP

Lemondatná az MSZP Jászberény polgármesterét, aki elnyerte a saját maga által kiírt önkormányzati lakás tenderét. A városvezető egy háromgyermekes családot előzött meg a pályázaton, mert egy hónappal több kauciót tudott letenni. A Párbeszéd Magyarországért módosítaná az önkormányzatok lakáspályáztatási rendszerét.

Vajon ki nyerte a jászberényi polgármester által kiírt lakáspályázatot?

A 85 négyzetméteres, két és fél szobás önkormányzati lakást a város azért tartotta fent, hogy a „motivációs csomag részévé téve" könnyebben tudjon nélkülözhetetlen szakembereket, például orvosokat a városba csábítani.

Elmagyarázták, miért nem baj, ha a polgármester nyer a lakáspályázaton

A jászberényi önkormányzat kabinetirodája közölte, hogy Szabó Tamás polgármester a válását követően, lakóingatlan hiányában a helyi rendeletnek megfelelően, mint önkormányzati közfeladatot ellátó személy - polgármester és a város önkéntes orvosa - pályázta meg egy 84 négyzetméter alapterületű tetőtéri önkormányzati lakás bérleti jogát, a döntéshozatalban nem vett részt. A kabinetiroda szerint ez törvényes és szabályszerű, az ország számos más településén is törvényesen pályázhat lakásbérletre képviselő-testület tagja.

A fideszes polgármester bedobta magát a háromgyerekes család elé

Érthetetlen, megdöbbentő, politikai baklövés – e szavakkal jellemezte az egyik fideszes jászberényi önkormányzati képviselő azt, amit párttársa, a szintén kormánypárti polgármester, volt honatya, Szabó Tamás tett. Jelesül: öt évre bérlője lett egy olyan városi tulajdonban lévő lakásnak, amelyre saját maga írt ki pályázatot.
Találatok: [6]  Oldalak:   1