language

Lapok:

Jogi Fórum highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Piacfelügyeleti eljárás és büntetőfeljelentés - Az MNB megtiltotta az Y-Gen Financial Kft. jogosulatlan tevékenységeit

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Y-Gen Financial Kft. jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen portfoliókezelést, valamint függő ügynöki tevékenységet végezzen; a jegybank a társaság tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett.

Laza szabályok, korrupciós kiskapuk az uniós intézményeknél

A szabályok laza betartatása és a kiskapuk miatt sérülékenyek a korrupcióval szemben az Európai Unió intézményei - állapítja meg csütörtökön közzétett jelentésében a Transparency International (TI) korrupcióellenes nemzetközi szervezet, amely idén első ízben vizsgálta ilyen szempontból az EU tíz testületét.

Védett bejelentők - Hatályos a cégen belüli bejelentéseket szabályozó whistleblowing-törvény

A szervezeten belüli visszaélések bejelentésének (whistleblowing) kereteit szabályozó törvény év eleji hatálybalépésével kikerültek a „szürke zónából” a már korábban kialakított vállalati bejelentési rendszerek és az újakra vonatkozóan is egyértelműbb a szabályozás – derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda legfrissebb összefoglalójából.

„A fickó beszélne, de nem teheti.” - A whistleblowing jogi szabályozása a magánszektorban

Magyarországon nemrég elfogadásra került a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény, ami hatályon kívül helyezi a 2009-es jogszabályt, valamint egységesíti és törvényi szintre emeli az Adatvédelmi Biztos legfontosabb ajánlásait.

Bizalmi vagyonkezelés - Új jogintézmény az új Ptk.-ban - Törvénytervezet a részletszabályokról

A jövő év március közepén hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) új jogintézményként vezeti be Magyarországon a bizalmi vagyonkezelést, ennek részletszabályait tartalmazza a kormány honlapján közzétett törvénytervezet, amelyet november 7-ig lehetett véleményezni.

Jóri András: "Mindenféle adat?" -- A "visszaélésszerű" adatigénylés tervezett szabályozásáról

A Parlament honlapján már elérhető az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény azon módosítása, amely a hatályos Ptk-ban foglalt, az állammal folytatott és közpénzeket érintő ügyletek nyilvánosságát biztosítja majd az új Ptk hatályba lépése után is.
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>