language

Kulcsszavak:

jogosulatlan gazdasági előny highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [303]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Korrupciós futópad: mindent beismert a polgármester

Zavarban volt, alig lehetett érteni a szavát kedden a Fővárosi Törvényszéken annak a volt minisztériumi főosztály-vezetőnek, aki államtitkári kabinetfőnök is volt korábban, most pedig egy korrupciós ügy elsőrendű vádlottja. A vádlott azt mondta: tönkrement az élete és a sok munkával felépített karrierje. Azzal védekezett, hogy részben azért találtak nála sok készpénzt a nyomozók, mert ő fizette egy hozzátartozója telefonszámláit, aki aztán készpénzben adta oda neki az összeget. Az ügy egyik vádlottja Vámosújfalu polgármestere, aki mindent beismert.

Újabb milliárdos visszafizetést javasol az OLAF egy oktatási projekt miatt

Az OLAF 3,6 millió euró Magyarországnak adott uniós támogatás visszafizettetését javasolja, mert szabálytalanságokat talált egy, az iskoláknak szánt digitális fejlesztési projektben – derül ki az EU csalás elleni hivatalának hírleveléből. Egy másik, szintén milliárdos visszafizetéssel járó és az OLAF által is vizsgált oktatási projekt, az Öveges-program büntetőperének másodfokú tárgyalása március 29-én lesz.

A nagylaki határátkelőn szolgálatot teljesítő korrupt rendőröket és pénzügyőröket fogtak el

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központtal és a Készenléti Rendőrséggel együttműködve fogta el a rendőröket és pénzügyőröket, akik ellen korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

Időseket használtak ki kormánytisztviselők és gondnokok

Idős emberek sérelmére elkövetett korrupcióval és vagyon elleni bűncselekményekkel vádolnak tizenhárom embert, köztük hivatásos gondnokokat és kormánytisztviselőket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Még mindig nem ért véget az MSZP volt fővárosi alelnökének 2013-ban indult hűtlen kezeléses ügye

2013-ban emeltek vádat kétrendbeli hűtlen kezelés bűntette miatt az MSZP egykori fővárosi alelnöke, majd a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen, aki 2007 augusztusa és 2008 áprilisa közötti időben négy felújított önkormányzati lakást a jogszabályi feltételek hiánya ellenére, a piaci ár helyett szociális alapon adott bérbe – többek között a kerületi rendőrkapitánynak – mellyel, mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak.

Öt embert letartóztattak, egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek a Pénzügyminisztériumot érintő korrupciós ügyben

Öt személyt letartóztatásba, egyet pedig bűnügyi felügyelet alá helyeztek a Pénzügyminisztériumban történt, uniós pályázatokkal kapcsolatos vesztegetési ügyben – írja a Fővárosi Törvényszék közleménye.

Schadl-ügyben inkább napirendre sem vették a belvárosi fideszesek az ellenzéki javaslatokat

Januárban az önkormányzat fideszes többsége azt is leszavazta, hogy vizsgálóbizottság alakuljon az V. kerületben Schadl György ingatlanügyeinek kivizsgálására.

Megalakult a Schadl-ingatlanokat vizsgáló bizottság, Rogán Antalt is meghallgatnák

Megalakult a Schadl György által felvásárolt önkormányzati ingatlanok ügyét vizsgáló bizottság, amelynek végső célja megtudni, hogy a kerületeket és a fővárost mekkora kár érhette korrupciógyanús ingatlaneladásokból. A fideszes képviselők nem vettek részt az ülésen.

Építőipari beruházást is elnyert az önkormányzati vágóhíd Besenyszögön

Vitatott módszerekkel egy reménytelen beruházásba öntik az önkormányzati pénzt Besenyszögön, ahol a polgármester neve is előkerül bizonyos ügyekben.
Találatok: [303]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>