language

Kulcsszavak:

jogosulatlan gazdasági előny highlight_off

Személyek:

Simon Miklós highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

A gyanú árnyékában maradt pár képviselő

Fiktív számlázás, közmunkásokkal való trükközés, egy könyvvizsgáló jogosulatlan visszahívása - több képviselő keveredett ehhez hasonló gyanús ügyekbe, de mivel az Országgyűlés nem függesztette fel mentelmi jogukat, megúszták az eljárást.

Erzsébetváros csak a jéghegy csúcsa

A napokban hosszabbították meg Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását. A VI. és VII. kerületi botrányokon kívül hazánkban csupán az elmúlt egy évben még 12 önkormányzati bűnügy pattant ki.

Sérthetetlen képviselők

Az országgyűlési képviselők törvény szabta sérthetetlensége örök vita tárgya, olykor maguk a kedvezményezettek is méltatlan vagy indokolatlan kiváltságnak tartják. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy egy-egy kétes ügy tisztázása érdekében önként mondanak le róla. A HVG összegyűjtötte az elmúlt év fontosabb eseteit.

Megússza-e a gazdasági bűncselekményt a fideszes képviselő?

Az állami támogatás elnyeréséhez a kisgazda-fideszes vezetésű nyírbogáti önkormányzat önrészként a bokorirtást ajánlotta fel, a kapott pénzből azonban kifizették a vállalkozót, valamint a munkaügyi központon keresztül megfinanszíroztatták a projektet az állammal másodszor is.
Találatok: [7]  Oldalak:   1