Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Joseph Janssen highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Uniós pénzből építették, gyorsan túladtak a meg sem térülő napelemparkokon

Három helyen épített Csongrád megyében napelemparkot egy korábban német tulajdonú vállalkozás, mindezt uniós támogatásból. A cégek alig termeltek hasznot, a beruházások sosem térülnek meg. 2016-ban adták el őket a vállalkozó fiának, akitől a cégeket három évvel korábban megvették

Bandaháború a Pest megyei földárveréseken – elkészült az új Ángyán-tanulmány

A Nyerges-Simicska érdekkör rovására újoligarchák gazdagodtak a Pest megyei és budapesti földvárveréseken – egyebek mellett ez is kiderül Ángyán József legfrissebb földügyi tanulmányából. Ángyán a jelenséget bandaháborúnak nevezi.

Több száz hektár földet vásárolt Szíjjártó futsalcsapatának holland szponzora

Hiába állította évekig Orbán Viktor, hogy a magyar föld nem kerülhet külföldiek kezébe, a földárveréseken 2015-ben 222 külföldi állampolgár juthatott állami földhöz. Közülük is kiemelkedik egy holland milliárdos, akit a politikai hátszél régebben balról, mostanában jobbról segít az előrejutásban. A cége Szíjjártó Péter külügyminiszter futsalcsapatának egyik fő szponzora.

TÖBB MEGYÉBEN IS KÜLFÖLDI VÁSÁROLTA A LEGTÖBB FÖLDET

Végignéztük a földárverések eredményeit, és megkerestük a külföldi hangzású neveket. Többen is jelentős területeket szereztek, főleg Nyugat- és Közép-Magyarországon. Az új birtokosok nem a semmiből érkeztek: sokan köztük egyáltalán nem újak és nem is mellékszereplők a magyar agráriumban.
Találatok: [4]  Oldalak:   1