language

Intézmények:

Jövő Nemzedék Földje Alapítvány highlight_off

Jövő Nemzedék Földje Alapítvány

A mezőhegyesi ménesbirtokot működtető alapítvány.

Kuratóriumi elnöke Lázár János országgyűlési képviselő, volt miniszter.

Kuratóriumi tagjai:

Csányi Attila, Csányi Sándor fia.

Kerezsi Miklós, a Hodler Capital Kft. ügyvezetője.

Balczó Barnabás, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Az alapítvány székhelyeKék Bolygó Alapítvány által másfél milliárd forintért megvásárolt Pasaréti úti villában van.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [33]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Schadl és Gazdi 35 éves dögszállítási koncessziót akarhatott, és erről Rogánnak kellett volna döntenie

Egy, az állati tetemek elszállításáról és kezeléséről szóló 35 éves koncesszió megszerzésén dolgozhatott 2021-ben Schadl György és köre. Semmilyen közvetlen bizonyíték nincs arra, hogy Rogán segített volna nekik, de a koncessziókért felelős miniszterként alá tartozna a terület. A nyomozati anyagban elég zavaros a történet, de a részletek alapján egyáltalán nem valószínűtlen, hogy legalább részben igaz.

Lázár János fennhatósága alá került az állami közraktár

A Concordiánál vezető pozíciót kapott a NER egyik legismertebb hatalmassága is.

Nettó 1,8 milliárdért fejezhetik be a Nonius Hotelt a mezőhegyesi Ménesbirtokon

Végéhez közeledik a Nonius Hotel felújítása Mezőhegyesen. Eredményes lett ugyanis az a tender, amit a befejező munkálatokra írt ki a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A megbízást az a Dél-Konstrukt Építőipari Zrt. nyerte el, amely a beruházás előző szakaszát is végezte. Ezzel együtt jelenleg ötmilliárd forintnál jár a létesítmény rekonstrukciója.

“Szépnek szép a beruházás, csak a város nem élhető”

A világszinten különleges Mezőhegyes látványos lenyomata az újkori magyar történelemnek. De miért pont ott a legkevésbé népszerű a Fidesz a környéken, ahova ömlik a közpénz?

Milliárdos cégeket adott az állam ingyen Lázár alapítványának

Kedden a parlementben a Fidesz, a KDNP és az MSZP képviselői is megszavazták azt a salátatörvényt, aminek az egyik pontja alapján az állam ingyen odaadja a Lázár János által vezetett Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak az évi 20-30 milliárdos árbevételű ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt-t és a Concordia Közraktár Zrt-t. Ahogy a K-Monitor megjegyezte, az ATEV Fehérjefeldolgozó az elmúlt években több tíz milliárd forintnyi agrártámogatást kapott, a Concordia pedig 1,5 milliárdos árbevételű, több mint 100 főt foglalkoztat és országszerte vannak közraktárai.

Évente többmilliárdos nyereséget hozó céget adhat át az állam egy Lázár János vezette alapítványnak

Egy salátatörvény tervezetébe rejtették el a pontot, amely szerint ingyen megkaphatja a mezőhegyesi Ménesbirtok vagyonát is kezelő alapítvány az ATEV Fehérjefeldolgozót.

EU-s támogatásból fejlesztik a mezőhegyesi Ménesbirtok vetőmagüzemét

A szintén uniós támogatás segítségével épített vízágyas tehénistállók után most újabb fejlesztés lesz Mezőhegyesen. A tangazdaságban ezúttal a vetőmagüzemet bővítik egy mezőgazdasági terménytisztítóval és -szárítóval 2 milliárd forintból. A projekt felét az Európai Unió fizeti. Az uniós támogatást akkor kapta a Ménesbirtok, amikor még állami tulajdonban volt. Később viszont a kormány odaajándékozta a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak, amit Lázár János építési miniszter vezet.

Húzta a száját, de végül megmondta a mezőhegyesi lámaszobor árát a Ménesbirtok

Április végén Mezőhegyesre egy körforgalom közepébe modern lovas szobrot telepített a Nemzeti Ménesbirtok Zrt., amelyet a Lázár János által vezetett alapítvány irányít. Az alkotója által Felhőlovak névre keresztelt szoborcsoport sokak szerint inkább lámákra, dinoszauroszokra vagy kövér birkákra hasonlít. Május elején hiába kérdeztük a Ménesbirtoktól, hogy mennyibe került a megosztóra sikerült alkotás, a cég megtagadta a válaszadást. Emiatt panaszt tettünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, s ennek köszönhetően most megkaptuk a szobor készítőjével kötött szerződést, amely tartalmazza az árat is: nettó 48 millió forint.

Két új tehénistálló épül a mezőhegyesi Ménesbirtokon 3,3 milliárd forintért

Miközben rengeteg beruházást elhalasztott a kormány, a Lázár János által vezetett Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak ajándékozott tangazdaság tovább fejlődik. Most épp két új istállót építenek vemhes tehenek és növendék állatok részére nettó 3,3 milliárd forintért. Lesz napelem-rendszer és silófermentáló, sőt, még vízágyakkal is kényeztetik a teheneket. A beruházás 1,2 milliárd forint EU-s támogatást kapott, amit a Ménesbirtok még állami cégként nyert el.
Találatok: [33]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>