language

Személyek:

Juhász Ferenc highlight_off

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [64]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

A Fidesz megígérte a legnagyobb mocskot, de a leszámolásból semmi nem lett

A Fidesz a 2010-es választások előtt nem rejtette véka alá, hogy leszámolásra készül, és mindjárt meg is nevezték a 13 „legmocskosabb” ügyet. Túl sokra nem mentek vele, legalábbis a volt miniszterelnököt nem tudták a vádlottak padjára ültetni, és más MSZP-s politikusok sem kerültek rács mögé.

A tábornokper újra kezdődhet elölről

Új eljárást rendelt el a tábornokperben a Fővárosi Ítélőtábla szerdán, mert nem osztotta az ügyben első fokon ítélkező bíró aggályait, aki az ügyészség súlyos eljárási hibáira hivatkozva a vádlottak többségét felmentette.

Budai pert nyert Juhásszal szemben

Pert nyert első fokon Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel szemben; a Fővárosi Törvényszék szerint a korábbi elszámoltatási kormánybiztos nem lépte túl a szabad véleménynyilvánítás határait egy korábbi, a honvédelmi minisztériumot érintő vesztegetési ügyben.

Alakul a szocialista börtönválogatott

Kémkedés, az ország nemzetbiztonsági érdekeinek veszélyeztetése, állami földterületekkel és az önkormányzati vagyonnal való visszaélések, békés demonstrálók megveretése, korrupció – büntetőjogi szempontból így írható le a Gyurcsány Ferenc vezette kormányok működése.

Eltüntetik a hatóságok a bizonyítékokat?

Valakik szándékosan tüntetnek el olyan dokumentumokat, amelyek az ártatlanságát bizonyíthatnák – állítja Fapál László, a HM volt közigazgatási államtitkára, aki ellen három büntetőügy is folyik. A tábornokperben nem jogerősen már felmentették.

Tábornokper: fölmentették a tizenöt vádlottat

A Kaposvári Törvényszék felmentette a tábornokperként elhíresült eljárás tizenöt vádlottját. Az elsőfokú ítélet súlyos vereség az ügyészségnek, a bíróság ugyanis kemény kritikával illette a vádhatóság elhibázott és törvénytelen módszereit. A vádlottak közül többen azt állítják: az ügyészség megzsarolta őket, hogy tegyenek terhelő vallomást szocialista politikusokra, s akkor megússzák a büntetést.

Újra elővették a tábornokokat

Igazságügyi szakértők meghallgatásával kezdődött és a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészséget képviselő ügyész perbeszédének megkezdésével folytatódott szerdán a tábornokper újabb, háromnapos tárgyalássorozata.
Találatok: [64]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>