Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Juhász Zoltán highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Meddig mehet el egy polgármester büntetlenül?

Mostanában több nyírségi polgármester is összetűzésbe került a törvénnyel. Ám hiába születtek jogerős ítéletetek, hiába zajlanak néhány esetben még most is a nyomozások: a szóban forgó települések vezetőit rendre újraválasztják, nemritkán nagy fölénnyel. A falvak és a városok első emberei abban a választókerületben politizálnak, amelynek fideszes országgyűlési képviselőjét valószínűleg csak a mentelmi joga védi meg attól, hogy ne ítéljék el őt is. A Nyírségben próbáltunk utánajárni annak, hogy milyen is a „szabolcsi törvény”.

Szabolcsi belharc a fideszes Döbrögik vidékén

Új főigazgatót kapott februárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal. Polgári András kinevezése látszólag mínuszos hír, még az állami távirati iroda sem foglalkozott vele. Pedig az eseménynek önmagán túlmutató jelentősége volt: az önkormányzatokat ellenőrző, a helyi polgármestereket felügyelő, a törvényesség őreként működő megyei hivatalban csaknem egy hónapon keresztül totális fejetlenség uralkodott.

Tovább vizsgálják, lehetett-e ingyen tankolni a fejeseknek

A Nyíregyházi Járási Ügyészség felülvizsgálta a nyomozati iratokat, és azt állapította meg, hogy a tényállás tisztázása érdekében további nyomozati cselekményeket kell elvégezni. Erre tekintettel az ügyészség a további nyomozás lefolytatása érdekében az iratokat június 29-én visszaküldte a rendőrségnek, s intézkedett a nyomozás határidejének meghosszabbításáról – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Szilágyi László ügyész, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

"Szeva bácsi kollégái a Liszt Ferenc téren" - Interjú Illés Zoltánnal

A Budapest szívében felbecsülhetetlen értékű ingatlanvagyon fölött rendelkező terézvárosi önkormányzat hosszú évek óta hangos a korrupciós botrányoktól.
Találatok: [4]  Oldalak:   1