Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Kálmán Béla (Nyírmada) highlight_off

Lapok:

atlatszo.hu highlight_off

atlatszo.hu

2011-ben alapított, független oknyomozó online-újság, mely a közélet tisztaságáért és közpénzekkel történő gazdálkodás átláthatóságáért küzd. Kiadója az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft, melynek ügyvezetője Bodoky Tamás. Munkájukat közadakozásból finanszírozzák, magánszemélyektől várnak adományokat függetlenségük megtartása érdekében. Alapítványuk az ÁtlátszóNet alapítvány.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

A rendőrség nem talált bizonyítékot a nyírmadai szavazatvásárlásra

Tavaly október végén írtuk meg, hogy Nyírmadán az önkormányzati választást megelőzően több helyi szerint pénzt kínáltak, illetve adtak valakik a megfelelő voksért. A nyilatkozók egyértelműen az újraválasztott polgármestert emlegették az akció kapcsán, és az ilyenkor szokásos panaszok is előkerültek a közmunkába való bekerüléssel kapcsolatban.

Büntetőfeljelentés: Nyírmadán állítólag tömegesen vásárolták a szavazatokat

Az Átlátszó értesülései szerint az önkormányzati választások során az ország számos településén történt kísérlet szavazatvásárlásra – vagy direkt pénzzel, vagy kicsit burkoltabban, élelmiszercsomaggal, esetleg a közmunkába való felvétellel, illetve ennek ígéretével. Ennek ellenére tíznél kevesebb helyen indult valamilyen eljárás. Nyírmadán interjúalanyaink szerint 2 – 10 ezer forintot kaptak azok, akik megfelelően voksoltak.
Találatok: [2]  Oldalak:   1