language

Személyek:

Kapolyi László highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [62]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Egyetlen gigaberuházónak adhat lehetőséget a kormány, hogy új szélerőműveket építsen Magyarországon

Az energiapiac nem rövid távú, hanem hosszú, de legalábbis középtávú gondolkodást kíván. Most azonban, ahogy egy energetikai szakember a Telexnek fogalmazott, azt látják, amit a römiben és a bridzsben is tiltanak a szabályok: a kormány néha letesz egy kártyalapot az asztalra, valahová elkötelezi magát, és amikor már a többiek valahogy reagáltak, visszavenné a lapot, módosítaná a döntését. Szakemberek szerint ezt tette most egy új, megújuló erőművekre vonatkozó rendelettel is.

5 évre börtönbe megy Kocsis István volt MVM-vezér

Lassan másfél évtizede húzódott az az ügy, amelyben a Kocsis István vezette állami MVM-ből több tízmilliárd forintot utaltak el mindenféle offshore-cég számlájára. Most ítélet született.

Nehéz ügy lesz visszafizettetni Kocsisékkal az MVM milliárdos „alkotmányos költségét”

Február végén másodfokon, nem jogerősen öt év börtönre ítélte, és társaival együtt mintegy kétmilliárd forint visszafizetésére kötelezte a Pécsi Ítélőtábla Kocsis Istvánt, az MVM Magyar Villamos Művek 2005-2008 közötti vezérigazgatóját az állami vállalattól obskúrus offshore cégek közbeiktatásával meglovasított euró-tízmilliók hűtlen kezeléséért. Feleségét, Kocsis Istvánnét a bírói tanács orgazdaságban és pénzmosásban találta bűnösnek, felfüggesztettet kapott, egykori tanácsadóját, Szász Andrást pedig bűnsegédként ítélték letöltendő börtönre a tíz éve húzódó ügyben. Az Átlátszó kutatása szerint a Kocsis házaspár egy milliárdos értékű leányfalusi birtokon él, ahová egy ibizai ingatlanvállalkozás magyarországi képviselete is be van jegyezve, de a végrehajtó dolgát nehezítheti, hogy a birtokot eleve az akkor tizenéves gyerekei nevére vásárolta az állami cégvezér egy szakszervezettől.

Nincstelenül halt meg az egyik leggazdagabb magyar

Az egykori ipari és energetikai minisztert élete végén offshore-ügyeivel, az előző rendszerben betöltött szerepével, oligarcházással próbálták befeketíteni. Pedig nemcsak közeli barátai, munkatársai, de még ellenfelei is tisztelettel emlékeznek rá. Valaha volt milliárdos vagyona 2014-ben bekövetkezett halálakor már szertefoszlott. Annak próbáltunk utánajárni, hogy valójában milyen ember volt, hogy szegényedett el az ország korábban egyik leggazdagabb embere.

Meghalt Kapolyi László

82 éves korában elhunyt Kapolyi László volt ipari miniszter és MSZP-s képviselő, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt egykori elnöke, értesült az Index. Kapolyi László hosszan tartó súlyos betegség után halt meg.

Kapolyi nem ismerte el bűnösségét

Nem ismerte el bűnösségét csütörtökön tett vallomásában az MVM-ügyben folyó perben Kapolyi László, a System Consulting Zrt. tulajdonosa, aki harmadrendű vádlott a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban.

Megkezdődött Kocsisék pere

15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatóját és öt társát. Perük kedden kezdődött a Kaposvári Törvényszéken, írja a kapos.hu.

Kocsis és Kapolyi nem ment el a bíróságra

Elhalasztotta a bíróság annak a büntetőügynek a tárgyalását, amelyben Kocsis Istvánt, az MVM volt vezérigazgatóját és öt társát az ügyészség 15 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja.

MVM-ügy: vádat emeltek Kocsis István ellen

Vádat emeltek Kocsis István, a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója és társai ellen, akik a vádirat szerint különféle szerződések megkötése révén több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak cégüknek, illetve az paksi atomerőműnek.

Újabb bizonyítékok Kocsis Istvánék ellen

A Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyészség kérésének megfelelően újabb bizonyítékokkal kibővítve ismét vádemelési javaslattal adta át az állami Magyar Villamos Művek 2006-2008-as gazdálkodásával kapcsolatos iratokat. A gyanú szerint Kocsis István egykori vezérigazgató és hat társa több mint 15 milliárd forinttal károsította meg az állami energiacsoportot.
Találatok: [62]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>