Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

katasztrófavédelem highlight_off
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Megfulladunk a rezsicsökkentésben?

A parlament annak ellenére is megszavazta a kötelező kéményellenőrzés eltörlését, hogy a kéményseprők hétfőn utcára mentek, hogy nyomatékosítsák: nem értenek egyet a kormány tervével. A kormány a törvénymódosítást a lakosság terheinek csökkentésével indokolja, egy vizsgálat szerint ugyanakkor a lakosság nagyrészt elégedett volt a kéményseprők szolgáltatásaival. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy a rezsicsökkentés által előidézett káoszt igyekszik így kezelni a kormány, viszont a kéményseprők, Áder János, a Levegő Munkacsoport, az ellenzék és a zöldombudsman szerint is életveszélyes a kormány terve.

Sötét fellegek a 3-as metró felújítása felett

Nem véletlen, hogy a napokban felerősödött az odamondogatás a főváros és a kormány vezetése között a 3-as metró felújításával kapcsolatban, a projekt több sebből vérzik. Kiderült, hogy az oroszok a legalja munkát végeztetnék Dunakeszin, az alagútfelújítás becsült költsége pedig a becsült 125 milliárd forintról 165-re ugrott. Az unió se lelkesedik a projektért.

Nincs tovább: a Kúria elutasította a TEK helyreigazítási kérelmét

A TEK részvétele a 2013-as nyári árvízi védekezésben nem volt jó bolt az adófizetőknek: hogy mást ne mondjunk, tíz nap alatt közel félmilliót költöttek szúnyogriasztóra, ugyanennyiért vettek fertőtlenítő törlőkendőt, 242 ezer forintért „csokoládés szeletet”, és volt olyan árvízi hős, aki 644 ezer forintot kapott a tíz napi munkáért. Mindkét, az ügyről szóló cikkünk kapcsán helyreigazítási pert indítottak a terrorelhárítók – az első cikk ügyében az elsőfok nekünk ítélt, a másodfok viszont egy ponton helyt adott TEK keresetének. Ez a történet most harmadfokon véget ért.

Minden pontban - Átlátszó kontra TEK 1:0

Tegnap a bíróság első fokon elutasította a TEK árvizes cikkünk miatt indított helyreigazítási keresetét. Minden pontban. De ezzel még nincs vége, az árvíz-saga folytatódik: a témában írt második cikk miatt is perelnek, és – biztos ami biztos - büntetőfeljelentést is tettek a szerző ellen. Meglepő lenne, ha nem fellebbeznék meg a tegnap megszületett ítéletet, hiszen a TEK láthatóan vérig van sértve.

Feljelenti a TEK az Átlátszó.hu-t

A TEK szerint az Átlátszón megjelent "Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?" cikk "hazug állításait és spekulatív következtetéseit" a Terrorelhárítási Központ vezetése és teljes állománya már a cikk megjelenése napján is határozottan visszautasította.

Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?

110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben. A szervezet azt állítja, munkatársai rendes napi munkaidejükön felül több mint 20 000 órát töltöttek a gátakon. Noha az összes nagyobb hírportál folyamatosan tudósított az árvízi védekezésről – a TEK felbukkanásáról meg különösen – ennek a százmilliónyi tevékenykedésének alig van nyoma.

Járai biztosítója nyerte a katasztrófavédelem tenderét

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. három évre szólóan biztosítási szolgáltatást nyújt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) részére, miután megnyerte a Belügyminisztérium erre kiírt közbeszerzési tenderét.

Aranyiszap

Nem spóroltak az állami pénzzel a vörösiszap-katasztrófa utáni helyreállításnál. A milliárdok felhasználása azonban kevéssé vizsgálható. Sem a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója, Bakondi György, sem a Vidékfejlesztési Minisztérium első embere, Fazekas Sándor nem közli lapunkkal azoknak a cégeknek a teljes névsorát, amelyek részt vettek az államilag vezényelt munkálatokban. Így azt sem tudtuk meg, milyen nagyságrendben részesült a megbízásokból a Fidesz meghatározó háttérembere, Simicska Lajos hozzátartozóinak cége.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>