language

Kulcsszavak:

katasztrófavédelem highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

4,8 milliárdért csapnak oda a szúnyogoknak a NER kedvenc cégei

Nincs nagy meglepetés abban, hogy ki gyérítheti országszerte a szúnyogokat a következő években. A Belügyminisztérium alá tartozó katasztrófavédelem tavaly októberben írt ki pályázatot a 2020-2022 közötti irtásokra, a nyílt eljáráson pedig rutinos cégek– a hasonló tendereken rendszeresen jól szereplő Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt., a Szemp Air Légiszolgáltató Kft. és a Rovért Kft. – futottak be.

A bezárás előtti napon a katasztrófavédelem nem említette, hogy gond van Bige László gyárával

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltsége 2019. május 30-án számolt be az előző évi tevékenységéről a városi közgyűlésnek. A katasztrófavédelem képviselője akkor azt mondta, minden rendben van a kirendeltség területén működő vegyi üzemekkel, másnap azonban bezárták Bige László gyárát.

Megfulladunk a rezsicsökkentésben?

A parlament annak ellenére is megszavazta a kötelező kéményellenőrzés eltörlését, hogy a kéményseprők hétfőn utcára mentek, hogy nyomatékosítsák: nem értenek egyet a kormány tervével. A kormány a törvénymódosítást a lakosság terheinek csökkentésével indokolja, egy vizsgálat szerint ugyanakkor a lakosság nagyrészt elégedett volt a kéményseprők szolgáltatásaival. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy a rezsicsökkentés által előidézett káoszt igyekszik így kezelni a kormány, viszont a kéményseprők, Áder János, a Levegő Munkacsoport, az ellenzék és a zöldombudsman szerint is életveszélyes a kormány terve.

Sötét fellegek a 3-as metró felújítása felett

Nem véletlen, hogy a napokban felerősödött az odamondogatás a főváros és a kormány vezetése között a 3-as metró felújításával kapcsolatban, a projekt több sebből vérzik. Kiderült, hogy az oroszok a legalja munkát végeztetnék Dunakeszin, az alagútfelújítás becsült költsége pedig a becsült 125 milliárd forintról 165-re ugrott. Az unió se lelkesedik a projektért.

Nincs tovább: a Kúria elutasította a TEK helyreigazítási kérelmét

A TEK részvétele a 2013-as nyári árvízi védekezésben nem volt jó bolt az adófizetőknek: hogy mást ne mondjunk, tíz nap alatt közel félmilliót költöttek szúnyogriasztóra, ugyanennyiért vettek fertőtlenítő törlőkendőt, 242 ezer forintért „csokoládés szeletet”, és volt olyan árvízi hős, aki 644 ezer forintot kapott a tíz napi munkáért. Mindkét, az ügyről szóló cikkünk kapcsán helyreigazítási pert indítottak a terrorelhárítók – az első cikk ügyében az elsőfok nekünk ítélt, a másodfok viszont egy ponton helyt adott TEK keresetének. Ez a történet most harmadfokon véget ért.

Minden pontban - Átlátszó kontra TEK 1:0

Tegnap a bíróság első fokon elutasította a TEK árvizes cikkünk miatt indított helyreigazítási keresetét. Minden pontban. De ezzel még nincs vége, az árvíz-saga folytatódik: a témában írt második cikk miatt is perelnek, és – biztos ami biztos - büntetőfeljelentést is tettek a szerző ellen. Meglepő lenne, ha nem fellebbeznék meg a tegnap megszületett ítéletet, hiszen a TEK láthatóan vérig van sértve.

Feljelenti a TEK az Átlátszó.hu-t

A TEK szerint az Átlátszón megjelent "Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?" cikk "hazug állításait és spekulatív következtetéseit" a Terrorelhárítási Központ vezetése és teljes állománya már a cikk megjelenése napján is határozottan visszautasította.

Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?

110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben. A szervezet azt állítja, munkatársai rendes napi munkaidejükön felül több mint 20 000 órát töltöttek a gátakon. Noha az összes nagyobb hírportál folyamatosan tudósított az árvízi védekezésről – a TEK felbukkanásáról meg különösen – ennek a százmilliónyi tevékenykedésének alig van nyoma.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>