Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Olajfolt Gyurcsányon

Az Energol-ügyben végrehajtott egyik házkutatás során Gyurcsány Ferenchez köthető érzékeny offshore iratokat találtak a nyomozók. Gyurcsány személyesen is részt vett egy olajos cég, a Fortus Rt. irányításában, amelynek egyik vezetőjét kis híján kivégezték, a befolyó százmilliók ettől függetlenül nagyban hozzájárultak a későbbi miniszterelnök cégbirodalmának felhizlalásához.

Felfelé buktatták a hallgatásért cserébe?

A katonai elhárítás már a szocialista Juhász Ferenc minisztersége alatt feltárta a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági főosztályán zajló visszaéléseket, és erről jelentést is tett a szaktárca vezetőinek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Elvesztegetett honvédelem (III.)

A HM több cégénél, például a HM EI Zrt.-nél és a HM Rekreációs Kht.-nál is kenőpénzeket osztottak vissza az alvállalkozók egy-egy vaskos állami megrendelésért – vallotta a honvédelmi tárcánál nemrég kitört korrupciós botrány egyik főszereplője a katonai ügyészségen.

Maffiagyanú, Szekeres nem mond le

Úgy vállalja Szekeres Imre a politikai felelősséget a honvédséget és a tárcát érintő súlyos korrupciós ügyekért, hogy nem mond le a miniszterségről. A Magyar Nemzet információik szerint a tárcánál további bűncselekménygyanús ügyekre derülhet fény az egyik őrizetbe vett személy titkos hangfelvételei alapján.

Behívót kapott Sólyomtól Szekeres

Sólyom László köztársasági elnök – aki egyben a Magyar Honvédség főparancsnoka is – a hivatalában kért tegnap tájékoztatást Szekeres Imre honvédelmi minisztertől a honvédséggel kapcsolatos ügyekről. Mint ismert, nemrég előzetes letartóztatásba helyezték a Honvédelmi Minisztérium (HM) felügyelete alatt álló Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát, akit befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. Lapunk beszámolt arról is, hogy a HM több volt vezetőjét, köztük a honvédség magas rangú tisztjeit helyezték őrizetbe egy súlyos korrupciós ügy miatt.
Találatok: [6]  Oldalak:   1