language

Intézmények:

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Kecskemét több tízmilliárdos víziközmű vagyonát viheti el ingyen az állam

Már most látható, hogy a villamosenergia költség meg fogja haladni a 4 milliárd forintot, amelynek következtében – az egyéb költségnövelő tényezők mellett – a Bácsvíz Zrt. 3,5-5 milliárd forint veszteséget fog elérni. A Zrt. 2023. I. negyedévére akár fizetésképtelenné is válhat. A Bácsvíz Zrt. igazgatója, Kurdi Viktor a lap kérdésére többek között elmondta, országos szinten évente kb. 20-30 milliárd Ft-ra tehető a 2013-ban bevezetett hatósági árnak köszönhető árbevétel kiesés, az 1 km vezetékre jutó meghibásodások fajlagos mutatója pedig 2018-óta egyre romlik. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Lejer Zoltán képviselőnek adott válaszában írta le, hogy a víziközmű vagyon átadásával kapcsolatban tárgyalásokat kezdeményezett a kecskeméti önkormányzat.

Az önkormányzati cég vezetője saját munkaadójától nyert közbeszerzést vállalkozásával

Ladányi Kovács Zoltán az önkormányzati tulajdonú fesztiválszervező cég ügyvezetője. Saját cégével nyert az önkormányzattól megbízást – immár másodjára – fesztiválszervezésre. Az önkormányzat nem reagált megkeresésünkre.

114 ezer forintnyi bevételt értek el, erre nyertek 1,1 milliárdot munkásszálló építésére

A pályázati feltételeknek megfelelően 3 lezárt üzleti évvel rendelkező cég tulajdonosai korábban is sikerrel indultak állami pályázatokon.

DK-s szál a Voldemort-aktákban – Szárazkolbász, csirkemell, milliós alibiszámlák szúrtak szemet

Az elsötétített ország – Az Elios-ügy és az önkormányzatok felelőssége

Alig volt olyan ellenzéki önkormányzati képviselő, aki időben tudhatta, hogy a városa Tiborcz Istvánékkal akar közvilágítást fejleszteni. A képviselő-testületek többsége nem szavazhatott arról, hogy kivel szerződjön a település, ők csak az eredményhirdetés után szembesültek az Elios győzelmével. Vagy még akkor sem.

Elios-ügy: ezt próbálja eltitkolni a kecskeméti önkormányzat

Titkolózik az Elios-szal kötött szerződésekkel kapcsolatban a kecskeméti önkormányzat, ezért megmutatjuk, hogy mit írt a projektről az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a jelentésében.

„Hivatali visszaélés történt” – állítja Hadházy az Elios-ügy kivizsgálásáról

Nem engedték betekinteni az ellenzéki országgyűlési képviselőket Kecskeméten az Elios által végzett közvilágítási-korszerűsítéssel kapcsolatos iratokba. A képviselők szerettek volna betekinteni a beruházással kapcsolatos OLAF-vizsgálattal kapcsolatos dokumentumokba is.

Kecskemét megtagadta, hogy kiadja az Elios-papírokat az összellenzéki vizsgálóbizottságnak

Elképesztő indoklással tagadta meg kedden reggel Kecskemét fideszes vezetése, hogy a jogszabályokkal összhangban betekintést engedjen több ellenzéki parlamenti képviselőnek az Elios-ügy papírjaiba.

Fiktív nyomozás fiktív számlák után – Az ügyészség eltussolta az 54 milliós csalást

Kecskeméten fiktív marketingszámlákkal költségeztek le 54 millió forintnyi, utánpótlásnak szánt sportcélú céltámogatást. A feljelentőt az ügyészség arról tájékoztatta, hogy a támogatás elszámolása egy nagyobb ügyben már a vádirat részét képezi, ezért nincs ok a nyomozásra. Aztán kiderült, az eset mégsem szerepel a vádiratban. Mire Polt Péter azt válaszolta, hogy félreérthetően fogalmaztak, az esetet kivizsgálták, de nem találtak szabálytalanságot. Pedig az érintett szakágak vezetői nem tudnak semmiféle működési támogatásról, és ki sem hallgatták őket.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>