language

Intézmények:

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány highlight_off

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

A Kék Bolygó Alapítványt Áder János korábbi köztársasági elnök alapította 2016-ban. Az alapítványt Áder távozása előtt közérdekű vagyonkezelő alapítványnak minősítették, és azóta jelentős összegekkel támogatják a költségvetésből: többek között egy 10 milliárd forintos tőkealap alaptőkéjét. A kuratóriumban volt és jelenlegi politikusok (Áder mellett Martonyi János, Csepreghy Nándor, Lázár János) foglalnak helyet. Kritikusaik szerint a kormányhoz erősen kötődő alapítvány a kormány nem igazán markáns, az ipar igényeinek alárendelt zöldpolitikájával teljes összhangban, a létező zöld civil szférától elkülönülve "zöldre festést" valósít meg, miközben a politikai klientúra számára bevételi forrást biztosít.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Néhány fidelitasos megmutatta, hogyan kell a NER-ben sokmilliárdos cégbirodalmat építeni

Milliárdos állami támogatások és megrendelések egyengették a Fidelitas egy maroknyi csapatának útját, hogy hat év alatt a nulláról építsen fel egy nagy vállalatcsoportot, háttérben a legfelsőbb politikai körökből érkező mentorokkal.

Zűrzavar Áder János alapítványa körül

Még mindig nincs meg a Kék Bolygó Alapítvány gigarendezvényének, a Planetnek a gazdája, pedig ősszel kerülne rá sor. Hiába volt meg a közbeszerzés nyertese, azóta érvénytelennek minősítették az ajánlatot, s még mindig nem találták meg az „igazit”.

Testreszabott közbeszerzések Áder alapítványától milliárdos értékben

Hatszázmillió forintot tervez elkölteni a Kék Bolygó Alapítvány a fenntarthatóságról szóló rendezvény kommunikációjára, szervezésre több mint egymilliárdot. A kiírási szerződések viszont annyira speciálisak voltak, hogy csak olyan cégek indulhattak, akik dolgoztak már a Kék Bolygó Alapítványnak. Arra azért odafigyeltek, hogy ne csak egy pályázó legyen.

Gőzerővel épülnek az akkumulátorgyárak, de klímavédő gigarendezvény érkezik milliárdokért

Az Áder János által létrehozott alapítvány milliárdokat költ egy nagyszabású eseményre, amelyet 2021-ben még a külügy hozott tető alá. A cél nemes: „a társadalom környezettudatossága fejlesztésének támogatása”. Van miből megvalósítani: az alapítványt sok milliárd forint közpénzzel támogatták meg.

Így működik egy kamara, amely nem akar a kormány által kicsinált orvosi kamara sorsára jutni

Boldog összefonódásban dolgoznak az Orbán-rendszer udvari kamarái és a rendszer csókosai. Kormányközeli cégekkel üzletelnek, és a kormány kritikája helyett legfeljebb az ellenzéki szereplőket támadják.

A kormány számolatlanul költi a milliárdokat, hogy jó hazafiként szeressük az akkugyárakat

Gondosan felépített kormányhű hálózat igyekszik blokkolni a környezetvédelemben mértékadó szakértői és civil hangokat, és próbál megágyazni az orbáni iparpolitikának.

Most Fidesz-közeli online magazinba szállt be az Áder János alapította Kék Bolygó Alapítvány

A fenntarthatósággal foglalkozó lap eddig ráfizetéses volt, a mostani befektetés összegét titkolják.

Havi 1,5 milliós díjazásért ül az egyetemi kuratóriumban Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külügyminiszer havi bruttó 1,5 millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak, Tarlós István volt főpolgármester pedig egymillióért vezeti a felügyelőbizottságot – derült ki adatigénylésünknek köszönhetően. Szijjártó így összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik.

Óriásit kavart a Fidesz, hogy megmentse a kuratóriumban ülő minisztereket a kínos magyarázkodástól

Először kihúzta, majd – miután ráébredt ennek következményeire – fű alatt gyorsan visszatenné a törvénybe azt a rendelkezést a Fidesz, mely engedélyezi, hogy politikai felsővezetők „másodállásban” kuratóriumi tagok legyenek a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokban.

Havi 1,4 millió forintot kap kuratóriumi elnökként Varga Judit

A vagyonkezelő alapítványok szabályozását is érintő európai bizottsági javaslatcsomag a Varga Judit igazságügyi miniszter által vezetett alapítványra is jótékony hatással volt: 15 napon belül hiánytalanul eleget tett a 24.hu adatigénylésének, holott februárban válaszra sem méltatott bennünket.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>