Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Hiába a bírósági ítélet, a kormány ragaszkodik az egyentankönyvekhez

A strasbourgi törvényszék megerősítette: a kormány gyakorlatilag monopolpiacot hozott létre az iskolai tankönyvellátásban. A pert indító kiadók esetleges kártérítésről később döntenek majd.

A Kövér-fivér, aki vállalkozott: százmilliós tartozások, fantomok és kollégisták

„Én nem lettem milliárdos, nekem nincsenek vállalkozásaim” – szerénykedett Kövér László házelnök az LMP-s pártalapítvány Ökopolisz minapi rendezvényén. És valóban: a Kövér-családban nem ő, hanem fivére, Kövér Szilárd volt a cégfelelős. A hőskorban nyakig benne volt a pártközeli, utóbb elkayásított szatellitcégekben, utóbb a nyomdabizniszbe zsilipelt. Az erős hátszélen nem múlott, hogy nem aratott nagy gazdasági sikereket, jelenleg egyetlen szerény tanácsadó vállalkozást futtat.

KÖZÉRDEKŰ ADATOT KÉR? AZ ÁLLAM 52 EZER PLUSZ ÁFÁÉRT ODAADJA

A tankönyves állami cég, a Kello azt állítja, hogy munkatársai leterheltsége miatt alvállalkozóval tudja csak kinyerni az adatokat saját adatbázisából arról, melyik tankönyvből hány diák tanul. 20 ezer plusz áfáért óránként. Összesen 66 040 forintot kér.

NAGYON NEM AKARJA ELÁRULNI AZ ÁLLAM, MELYIK KÖNYVBŐL, HÁNYAN TANULNAK

Szürreális hivatali útvesztőben találja magát, aki egy szimpla adatot kér az oktatási kormányzattól. Az adatvédelmi hatóság kérésünkre kiadott álláspontját, amely kimondja, hogy ezek nyilvános adatok, azzal söpörte le az állami tankönyves cég, hogy a szórend nem stimmel.
Találatok: [5]  Oldalak:   1