language

Kulcsszavak:

kémkedés highlight_off

Lapok:

Magyar Hírlap highlight_off

Magyar Hírlap

A Magyar Hírlapot 1968-ban alapították a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának napilapjaként. A rendszerváltás után liberális fordulatot vett, külföldi tulajdonba került, először az angol Maxwell, majd a Marquard nevű céghez. 2003-ban a svájci tulajdonú Ringier kiadó magyarországi leányvállalata, a Ringier Kiadó Kft. tulajdonába került. 2006-ig a lap liberális, balliberális irányvonalat képviselt, mely a centrum irányába húzott. A politikai rányváltásra azután került sor, hogy 2005 szeptemberében Széles Gábor magyar üzletember vásárolta meg a lapot, mely addigra túl volt egy viszontagságos időszakon, ugyanis a Ringier Kft megvásárolta a Népszabadságot is, amely jelentős jogi akadályt képzett. A vonatkozó törvény értelmében ugyanis egy vállalat nem birtokolhatott két lapot, így a Kft. megvált a Magyar Hírlaptól, ami egy rövid ideig nem jelent meg. Az ideológiai és politikai változások 2006-ban következtek be, a Magyar Hírlap egy konzervatív, jobboldali, antiglobalitsa, polgári kötődésű napilappá vált. Online felülete a magyarhirlap.hu. A lap kiadója jelenleg a Magyar Hírlap Kiadói Kft., melynek tulajdonosa az SGH Kft.-n keresztül  Széles Gábor és családja.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Laborc ismét vádlottként felel

Jövő hétfőn kezdődik a Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója és egykori beosztottja elleni büntetőper a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsán – erősítette meg lapunknak a Magyar Nemzet információit a törvényszék sajtóirodája.

Tárgyalják a Galambos-féle kémbotrányt

A vádirat ismertetésével, valamint a vádlottak egy részének meghallgatásával tegnap ténylegesen is megkezdődött a Debreceni Törvényszéken a kémbotrány tárgyalása. Az ügyben Galambos Lajost kémkedéssel, utódját, Laborc Sándort kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, Szilvásy György egykori titokminisztert felbujtóként elkövetett kémkedéssel, míg az ügy egyetlen civil érintettjét, Püski Lászlót bűnsegédként elkövetett kémkedéssel vádolják.

Szilvásyék megakasztották a kémpert

Amint elkezdődött, rögtön véget is ért tegnap a kémügyként elhíresült történet első tárgyalása a Debreceni Törvényszéken, miután a vádlotti oldal elfogultsági kifogást nyújtott be az eljáró ügyésszel szemben – tájékoztatta lapunkat Figula Ildikó, a bíróság szóvivője.

Iratismertetés a kém nélküli kémügyben

A Budapesti Katonai Ügyészség (BKÜ) befejezte a nyomozást a nyáron kirobbant kémügyben. Szilvásy György volt titokminisztert kémkedésre történő felbujtással, Galambos Lajos volt nemzetbiztonsági hivatali főigazgatót és Püski László vállalkozót bűnsegédlettel, míg Laborc Sándort, az NBH egykori főigazgatóját – Galambos utódját – bűnpártolással gyanúsítják.

Galambost szembesítették Szilvásyval

Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal kémkedéssel gyanúsított egykori főigazgatóját tegnap szembesítették a Budapesti Katonai Ügyészségen volt hivatali felettesével, Szilvásy György egykori szocialista titokminiszterrel, akit kémkedésre történő felbujtással gyanúsítanak.

Szilvásyra Galambos tehetett vallomást

Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját is szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. Laborcot kémkedés bűnpártolásával gyanúsítják.

Szilvásyt is kémkedéssel gyanúsítják

Szabadon távozott tegnap Szilvásy György a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa tárgyalóterméből, ahova kora délután még bilincsbe verve, vezetőszáron érkezett a Gyorskocsi utcai börtön épületéből, ahol péntek éjjel óta volt őrizetben.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>