language

Kulcsszavak:

kémkedés highlight_off

Személyek:

Püski László highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Bűnszervezetben nyúlták le a titkosított pályázaton elnyert pénz áfáját

A kétezres évek egyik legbrutálisabb, állami segítséggel végrehajtott adócsalási ügyének megismételt, elsőfokú perére tett pontot hétfőn a Fővárosi Törvényszék. Az Eclipse-ügyként elhíresült, egyébként titokban folyt eljárás tele van titkosszolgálati szálakkal, robbantásokkal, vesztegetéssel és milliárdos adócsalással.

Részben felmentették Laborc Sándort

Bűncselekmény hiányában felmentette a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját több vádpontban. Az ügynek nincs vége, mert a ítéletnek ezt a részét az ügyészség nem fogadta el, a döntés másik része pedig a magántitok megismerése miatt elmarasztalt vádlottnak nem tetszett.

Tárgyalják a Galambos-féle kémbotrányt

A vádirat ismertetésével, valamint a vádlottak egy részének meghallgatásával tegnap ténylegesen is megkezdődött a Debreceni Törvényszéken a kémbotrány tárgyalása. Az ügyben Galambos Lajost kémkedéssel, utódját, Laborc Sándort kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, Szilvásy György egykori titokminisztert felbujtóként elkövetett kémkedéssel, míg az ügy egyetlen civil érintettjét, Püski Lászlót bűnsegédként elkövetett kémkedéssel vádolják.

Szilvásyék megakasztották a kémpert

Amint elkezdődött, rögtön véget is ért tegnap a kémügyként elhíresült történet első tárgyalása a Debreceni Törvényszéken, miután a vádlotti oldal elfogultsági kifogást nyújtott be az eljáró ügyésszel szemben – tájékoztatta lapunkat Figula Ildikó, a bíróság szóvivője.

Mesterházy: figyelemelterelés a Szilvásy elleni vádemelés

Az MSZP szerint a Szilvásy György volt titokminiszter elleni vádemelés a kormány figyelemelterelő és politikai leszámoló akciójának része, ezért az ellenzéki párt az üggyel kapcsolatos nyomozati anyag titkosságának azonnali feloldását követeli.
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>