Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Kerekes Csaba highlight_off

Kerekes Csaba

Mészáros Lőrinc bizalmi embere. Pozíciói inkább az Opimus-portfólióból ismert mezőgazdasági egységekhez kötötték, így az egymáshoz földrajzilag is nagyon közel eső Békés megyei agrárcégekhez, a Csabatáj Zrt.-hez és a Hidasháti Zrt.-hez.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Milliárdok Mészárostól a szekszárdi Fidesz-körnek

Megvásárolja Opimus Group-béli társtulajdonosa, a szekszárdi fideszesekhez köthető Status Capital többségét Mészáros Lőrinc kormányfő-közeli milliárdos vállalkozó, Felcsút polgármestere. A Népszabadság beszántásáról, illetve az általa összevásárolt hazai lapok kormányhűvé faragásáról ismert Opimus közleménye szerint Mészáros Lőrinc, a társaság 24,4 százalékos tulajdonosa megveszi az Opimus 8,4 százalékát tulajdonló Status Capital 75 százalékát. A Status Capital fennmaradó 25 százaléka pedig egyenesen az Opimus (vagyis a leányvállalat) kezébe kerül. A közlemény szerint az Opimus 1,1 milliárdot fizet negyedrésznyi Status-tulajdonáért. Azt, hogy Mészáros Lőrinc mennyit ad a Status Capital többségéért, nem közlik, de arányosítással az összeg 3,3 milliárd körülire tehető.

Gázszer FC: Mészáros Lőrinc 11 fős szupercsapata

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester megállíthatatlan vagyonosodásáról szólt az elmúlt egy-két év a hazai vállalati szférában. Orbán Viktor földije és barátja a politika és a gazdaság határán építheti birodalmát: bankok, építőipar, foci, média, izocukor, búzakeményítő, mangalica, ásványvíz, és így tovább, és így tovább. De vajon hogy néz ki a mindennapokban egy ilyen konglomerátum irányítása? Ki halmozza fel, vezeti és ki koordinálja össze ezeket a cégeket?

A pénz körforgása

Mészáros Lőrinc cégbirodalma egyre nő, alig telik el hét, hogy ne hallanánk nyertes közbeszerzésről vagy újabb vállalat felvásárlásáról. De hogyan is vándorol az egykori közpénz Mészárostól az Orbán család közelébe? Az olajozott folyamatban némi zavart kelthet, hogy Csík Zoltán, Mészáros fő intézőembere összekülönbözhetett főnökével.
Találatok: [3]  Oldalak:   1