language

Kulcsszavak:

Intézmények:

Magyar Tudományos Akadémia (MTA) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Helyreigazítás

A 2011. január 11. napján megjelentetett „Kétes kutatások: megdöbbentek a filozófia hazai képviselői”, valamint a 2011. január 17. napján megjelentetett „Filozófusbotrány: érdekes dolgokat találtak a megbízási díjaknál” című cikkeinkben valótlanul állítottuk, hogy Gábor György I. rendű és Geréby György II. rendű felperesek olyan pályaművel nyertek pályázatot, melyet tartalmi okok miatt vissza kellett volna utasítani.

“Átbújtak a léc alatt” – egy nagydoktor az elnöki plágiumügyről

Darvas Béla címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora, az OTKA Bizottság és több doktori iskola tagja, az Élet és Irodalom rendszeres szerzője. Az MTA, majd a VM egyik intézetének kutatójaként többször szembekerült a genetikailag módosított haszonnövények fajtatulajdonosaival és más gazdasági, politikai és tudományos hatalmasságokkal. Rendszeresen bírálja a Magyar Tudományos Akadémiát, még az is előfordult hogy rágalmazási pert indított ellene egy akadémikus.

Pálinkás: Nem leszek Budai szárnysegédje

Állítja, szabályt sértett a filozófiai intézet igazgatója, és nincs semmiféle támadás filozófusok ellen. Azt javasolja, legyünk óvatosak a felsőoktatási törvénnyel. És nem tenne fel triviális kérdést az Alkotmánnyal kapcsolatban. Interjú Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével.

Budai legújabb feljelentése filozófusügyben

Ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt újabb filozófusügyben tett feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos

Az MTA elnöke visszautasítja a kritikákat

Pálinkás József nyílt levélben utasította vissza az MTA filozófusai ellen indított vizsgálatok miatti kifogásokat.

Vajda Mihály: Demokráciában visszatérhet-e a totalitarizmus

Új, törékeny demokráciánk kezdeti éveiben épült ki Debrecenben Filozófia Tanszékünk, majd Intézetünk. Oktatók, diákok egyaránt élvezték a lehetőséget, hogy minden ideológiai kötöttségtől mentesen tanulhatnak filozófiát, amibe magától értetődőn beletartozott régmúlt és jelen társadalmak szerkezetének, működésének értelmezése.
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>