language

Kulcsszavak:

Személyek:

Vajda Mihály highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Budai legújabb feljelentése filozófusügyben

Ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt újabb filozófusügyben tett feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos

Az MTA elnöke visszautasítja a kritikákat

Pálinkás József nyílt levélben utasította vissza az MTA filozófusai ellen indított vizsgálatok miatti kifogásokat.

Vajda Mihály: Demokráciában visszatérhet-e a totalitarizmus

Új, törékeny demokráciánk kezdeti éveiben épült ki Debrecenben Filozófia Tanszékünk, majd Intézetünk. Oktatók, diákok egyaránt élvezték a lehetőséget, hogy minden ideológiai kötöttségtől mentesen tanulhatnak filozófiát, amibe magától értetődőn beletartozott régmúlt és jelen társadalmak szerkezetének, működésének értelmezése.

Tudósaink védelmében

A jobboldal lejárató hadjáratot indított liberális filozófusok ellen. A támadássorozatot a Magyar Nemzet kezdte: a kutatás-fejlesztésre szánt pályázati közpénzek „lenyúlásával” vádoltak meg több tudóst, köztük Heller Ágnest, Radnóti Sándort, Gábor Györgyöt, Geréby Györgyöt, Vajda Mihályt. A 168 Óra most arra keresi a választ, voltaképpen milyen pályázatokról van is szó, s valóban csak egy „szellemi kör” jutott-e kutatási támogatásokhoz.

Lejárató kampány filozófusok ellen - Mintha könyvből

Hat kutatási pályázat számára megítélt 2004-es és 2005-ös támogatások ügyét tárgyalja két hete a Magyar Nemzet. Három kormánybiztosi büntetőfeljelentés után ideje megnézni, mi igaz a lap állításaiból és beállításaiból.

Budai Gyula feljelentette Helleréket

Két újabb filozófuspályázat ügyében tett feljelentést a rendőrségen az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula elmondta, bekérte annak az öt pályázatnak a dokumentációját, amely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt felhívásokon nyert.
Találatok: [7]  Oldalak:   1