language

Kulcsszavak:

kiemelt beruházás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [118]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Club Aliga: megsemmisítették kikötőépület építési engedélyét is, új eljárásra kötelezték a kormányhivatalt

A Pécsi Törvényszék kedden megsemmisítette meg a Club Aligába tervezett kikötőépület építési engedélyét, s új eljárásra kötelezte az engedélyt kiadó somogyi kormányhivatalt. Vagyis, miután a bíróság március elején – ahogy arról lapunk beszámolt – visszavonta az aligai magaspart tetejére tervezett 105 lakás építési engedélyét, a Club Aliga tulajdonosának, a Bayer Propertynek nincs egyetlen érvényes építési engedélye sem, köszönhetően a helyi civileknek, az Aligai Fürdőegyesületnek, mely az önkormányzattal ellentétben megtámadta a kormányhivatal engedélyeket.

Nem kiemelt beruházás a Club Aliga-fejlesztés – mondta ki a bíróság

A Pécsi Törvényszék megsemmisítette azt az építési engedélyt, amit a Somogy Vármegyei Kormányhivatal adott ki a Club Aliga-fejlesztők által a magaspart tetejére megálmodott öt, egyenként 16-20 méter magas társasházra. Az ítélet indoklásából egyebek között kiderül: amellett, hogy az építési engedélyt kiadó kormányhivatal több esetben is eljárásjogi jogszabálysértést követett el, a legnagyobbat minden bizonnyal akkor, amikor alkalmazta a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánító kormányrendelet előírásait.

A Kádár- és a Castro-villára is lecsaptak Balatonaligán a kiváltságosok

Sokmilliárdnyi közpénzzel támogatta, majd kiemeltté minősítette a kormány a balatoni Aligaliget-projektet, ám az – akárcsak az előd pártüdülő a Kádár-korban – a kivételezetteket szolgálná.

Most a Club Aliga parkjába tervezett kikötő építését függesztette fel a bíróság

A Pécsi Törvényszék szerint jelentős beruházásról van szó, amely a közvetlen parti környezet változását, változtatását vonja, vonhatja maga után.

Covid volt, és egy csütörtökön telefonáltak, hogy akkumulátorgyár épül Iváncsán

Négy koreai éttermet, állandó forgalmat, reggeli dugókat és Mészáros Lőrinc egyik cégét kapta a nyakába Iváncsa, mióta a dél-koreaiak a koronavírus-járvány alatt rohamtempóban elkezdték itt felhúzni az akkumulátorgyárukat. De egy-két hangosabb helyi arcon kívül nincs akkora ellenállás, mint mondjuk Debrecenben, ahol hasonló gyárépítést terveznek. Pedig az iváncsai építkezésen már többen is meghaltak, a mentősök pedig már legalább harmincszor mentek ki a helyszínre. Vannak, akik környezetszennyezéstől is tartanak, de a polgármester szerint ez nagy lehetőség a falunak. A kormányhivatal szerint viszont a beruházásnak szigorú előírásokat kell betartania, az nem okoz jelentős környezeti hatásokat, ezért nem is kell hozzá környezethasználati engedély.

Pert nyertek az aligai civilek a NER ellen: nem épülhetnek társasházak a magaspartra

A Pécsi Törvényszék megsemmisítette a Somogy Vármegyei Kormányhivatal általi, a balatonaligai magaspart tetejére tervezett társasházak építésére kiadott engedélyt.

Kiemeltté nyilvánítással hárítana el minden akadályt a földgázkitermelés növelése elől a kormány

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítana 13 beruházást a kormány. Egyszerűsítenék az ezekkel összefüggő hatósági ügyeket és főispánokat is ráállítanának a projektekre. A deklarált cél a beruházások gyorsítása, az energiaimport-függőség csökkentése és az adóbevételek növelése.

Keveset tesznek hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez a százmilliárdokért idecsábított multik

Gigantikus összegeket költ a kormány a külföldi multinacionális cégek beruházásainak támogatására. E gyárak azonban jórészt szigetszerűen működnek, a nemzetgazdaság fejlődését alig segítik.
Találatok: [118]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>