Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Kiss Árpád highlight_off
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Ki arat?

A kajászói gazdák november közepén földfoglaló akciót tartottak: traktoraikkal művelésbe vettek egy 70 hektáros táblát a község határában, mivel szerintük ezt a területet törvénytelenül adta bérbe a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) Fidesz-közeli embereknek.

Kiadták ránk a kilövési engedélyt

Visszafoglalták a nagy hírveréssel kisajátított földeket azoktól a Fejér megyei gazdáktól, akik vasárnap nyílt lázadást indítottak a szerintük elmutyizott állami ügyletek ellen. A jussukat követelő gazdák a börtönre készülnek, a falusiak pedig a kisemmizett kisemberek nyomorúságán keseregnek.

Visszavágó a kajászói földmutyi ügyében

Az állami földpályázaton nyertes kápolnásnyéki vállalkozó a helyi jegyzőnél birtokvédelmet kért azok ellen, akik vasárnap körbekerítették és felszántották kajászói földjei egy részét. Kiss Árpád szerint a gazdák önbíráskodtak. A földfoglalóknak lett volna törvényes módjuk arra, hogy felülvizsgálatot kérjenek - jegyezte meg Kiss.

A rendőrség vizsgálja a kajászói földfoglalást

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet minden földfoglalót feljelent. A kormány felkéri a minisztériumokat, hogy állítsák helyre a jogállamot. Ez a gazdák szerint törvénytelenül kiosztott földek visszafoglalását jelenti.

Földügyek Fejér megyében – Több mint kínos

A négy és fél millió hektárnyi termőföldhöz képest a 65 ezer hektár állami földterület elenyésző nagyságrend. A kormány 2010-ben mégis ezzel, pontosabban a földbérleti szerződések pályázati úton történő megújításával gondolta enyhíteni a gazdák földéhségét. A hangzatos cél az volt, hogy a helyben lakó gazdálkodó családoknak és a fiatal gazdáknak juttassanak állami földterületet.
Találatok: [9]  Oldalak:   1