language

Személyek:

Kiss-Rigó László highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [39]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Állami pénzből izmosodik a katolikusok hotelüzletága

Öt szállodára összesen 12,1 milliárd forintot költhetett a katolikus egyház az utóbbi pár évben az állam pénzéből. A főegyházmegyék a wellness-szállodától a sporthotelig több területen aktívak a vendéglátásban, és bár közpénzből üzletelnek, a nyilvánosságot nem szívesen tájékoztatják a részletekről.

Százmilliárdos átcsoportosítás a költségvetésben – plusz négymilliárd jut kormányzati kommunikációra

Most is megemelték Rogán Antal kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos keretét, ezúttal négy milliárd forinttal.

A mulasztásos törvénysértést is vállalva dacol azzal Békésszentandrás, hogy iskoláját ingyen átadja a katolikusoknak

Patthelyzet alakult ki Békésszentandráson, ahol az egyházaknak szóló vagyonjuttatás újranyitásával a katolikusok igényelték azt az általános iskolát, amely soha nem volt az övék. Az ellenállás demonstrálására a polgármester és a képviselők többsége vállalta a mulasztásos törvénysértést, és nem tűzte a napirendre az erről szóló előterjesztést. A Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegye nem kifejezetten nyílt lapokkal játszik.

Milliós havi tiszteletdíj Kiss-Rigó püspöknek, így működik a Magyar Kertörökség Alapítvány

Megalakulása óta már több mint egymilliárd forintnyi állami támogatást ítéltek meg a Magyar Kertörökség Alapítványnak (MKA), melynek kilenc kuratóriumi tagja közül négyen lemondtak tiszteletdíjukról, így tett Guller Zoltán is. A többiek – mások mellett Kiss-Rigó László püspök, vagy a Rose d’Or nevű szuperjachtot megvásárló Euroleasing vezére – osztozik az évi 70 milliós juttatáson. Az MKA most egy 69 milliós megbízást kapott a Guller által vezetett Magyar Turisztikai Ügynökségtől, Tokaj-Hegyalja kertörökségéről és kertpotenciáljáról kell írniuk egy tudományos művet. Az alapítvány egyelőre még csak a feltárás szakaszában tart, de szorítja őket az idő, mivel szeptember 30-ig kész kellene lenniük.

520 millióval drágul a püspöki szálloda esztétikai-minőségi többletigények és a „szankciós infláció” miatt

Nettó 3,3 milliárd forint helyett immár 3,814 milliárd forintért építi a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. a püspöki stadion mellé a négycsillagos szállodát Szegeden. A kápolnát is tartalmazó 3834 négyzetméteres épületegyüttes ára az indoklás szerint amiatt emelkedik, mert „háborús, szankciós infláció” van, emelkedtek a bérek, és „magasabb színvonalú” létesítményt szeretne a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

Békésszentandrás polgármestere: Előbb-utóbb kinulláznak minket

Hétfőn ült össze a békésszentandrási képviselő-testület, hogy megvitassa, milyen legális eszközökkel tudják megakadályozni, hogy ingyen az egyházhoz kerüljön az a két épület, amiben a helyi iskola és óvoda működik. Bár több előterjesztés is készült a helyzet megoldására, a testület végül úgy döntött, hogy először tárgyalni akarnak az ingatlanokért bejelentkező Szeged-Csanádi Egyházmegyével, mondta Sinka Imre, a település független polgármestere. Erről hivatalosan kedden értesítik az egyházmegyét, „onnantól náluk pattog a labda”, tette hozzá.

Lemondott az egyház a kübekházi iskoláról, miután a község nem akarta azt ingyen átadni

Egy Semjén Zsolt által tavaly benyújtott törvénymódosító javaslat értelmében az egyházak olyan épületekre is igényt tarthatnak, amelyek korábban a tulajdonukban voltak, de még nem kértek vissza, vagy használják őket, de nem voltak soha egyházi tulajdonban. Számos település mellett így járt Kübekháza is, ahol a Szeged-Csanádi Egyházmegye vitte volna a sulit és az óvodát, ám most úgy néz ki, hogy ez egy ideig mégsem fog megtörténni.

A szeged-csanádi püspök a kübekházi iskolát és óvodát is kéri, pedig egyik sem volt soha az egyházé

Egy friss törvény lehetővé tette az egyházaknak, hogy olyan épületek tulajdonjogát kérjék maguknak, amikben hitéleti, szakrális, vagy köznevelési feladatokat látnak el. A kübekházi iskola és óvoda nem volt az egyházé soha – csupán a fenntartói jogokat kapták meg korábban.

Orbán két legyet üthet egy csapásra azzal, hogy az állam kihátrál a szociális ellátásból

Épp akkor törli el az állam szociális ellátási kötelezettségének törvényi garanciáit az Orbán-kormány – s javasolja a bajba jutottaknak, hogy keressenek menedéket az egyházaknál –, amikor minden korábbinál nagyobb veszélye van egy újabb szociális válság kirobbanásának.

Gigászi összegbe kerülhet az adófizetőknek a lipótmezei fizetős elit gimnázium

Több tízmilliárd forint is lehet a Gyurcsány-kormány idején bezárt lipótmezei pszichiátria átalakításának költsége. Az új intézmény elsősorban a visegrádi országokból vár diákokat, akik olyan nemzetközi érettségit szerezhetnek, amelyet elfogad például a Harvard, a Sorbonne vagy az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem is.
Találatok: [39]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>