Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Kistelek highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Cégtemetős vállalkozóknál landolt a kisteleki szellemhotel uniós támogatása

Holisztikus, vagyis alternatív gyógyításra adott 822 millió forint uniós támogatást az állam 2012-ben az akkor még szegedi Royal Casa Kft.-nek. A szechenyi2020.hu pályázati adatbázis szerint azért, hogy létrehozzák a Hungaromed Hotel**** és Komplementer Gyógyászati Központot Kisteleken, Szegedtől 35 km-re, természetközeli körülmények között. Ez az a szálloda, amiről megírtuk, hogy be sem fejezték, de felvették rá a teljes uniós támogatást, most pedig az állam árverésen próbálja – féláron – eladni a szellemhotelt. Egyelőre sikertelenül.

500 millió forintért hirdették a 822 milliós uniós támogatásból épült kisteleki wellness szállodát

Árverésen, 500 millió forintos kikiáltási áron próbálta a végrehajtó eladni azt a kisteleki wellness szállodát, amire a magyar állam 822 millió forint uniós támogatást adott. Hogy miként fizethette ki a teljes uniós támogatást a félkész épületre az akkor Lázár János vezette minisztérium, talán már sosem derül ki.

Mertek nagyot álmodni Kisteleken, indul is a nyomozás

Különös dolog történt Kisteleken. Talán nem is feltétlenül az, hogy logisztikai központot húztak fel a puszta közepére, ahol vasút nélkül is megoldják majd valahogy a vasúti-közúti csomópontot. Nem is a szintén uniós pénzből a semmibe felhúzott, totál kihasználatlan ipari parkjuk, illetve a kisteleki és környéki startupok számára épített, gyanúsnak tűnő inkubátorházuk a kiugró. Hanem hogy utóbbi kettő miatt Hadházy Ákos feljelentése miatt nyomozás indul.

Nagy balhé van Kisteleken, a családi pótlékból is letiltották a csatornapénzt

Temetésre félretett pénzbol, nyugdíjból is letiltják a tartozást. Fizetési meghagyásokkal bombázzák a kistelekieket, akik nem értik, miért kérik tolük a hozzájárulást, ha a csatorna megépítését teljes egészében támogatta az Európai Unió és a magyar állam. Lázár János kancelláriaminiszter szerint 100 százalékos támogatással épült a csatorna a városban, a polgármester szerint nem. A csütörtöki lakossági fórumon elszabadultak az indulatok.

Milliárdos tételben herdálták az uniós pénzt Kisteleken

A Miniszterelnökség elismerte, hogy több beruházás szabálytalanul valósult meg Kisteleken uniós pénzből – derül ki abból a birtokunkba jutott levélből, amit Lázár János küldött az LMP-s Hadházy Ákosnak. Gond lehet a település ipari parkjával, logisztikai központjával, valamint egy inkubátorházzal is, a Miniszterelnökség eljárást kezdeményezett valamennyi esetben.

Visszaköveteli az állam az uniós pénzt a kisteleki fantomszálló építőjétől

A Kistelekre tervezett gyógyszállónak eredetileg 2014 végéig kellett volna elkészülnie. Minderre 822,4 millió forint uniós támogatást adott a kormány. A projektre szinte a teljes támogatási összeget le tudta hívni vállalkozó, miközben az önrészük hiányzott.

365 milliós uniós támogatást pazaroltunk egy üresen álló épületre

Üresen és kihasználatlanul áll a kisteleki agrárinnovációs központ épülete, amelyet 365 milliós uniós támogatásból hoztak létre – írja a Délmagyar.hu.

A minisztérium szavakat sem talál, ha a pénzégetésről kérdezzük

A félkészen hagyott kisteleki gyógyszállóról szóló filmünk forgatása előtt kíváncsiak lettünk volna, mit gondol a kormány arról, mégis ki vert át kit, amikor az állam egy olyan ötletre fizetett ki 822 millió forint uniós támogatást, amihez még a 30 százalékos önrész sem volt meg. Jó lett volna valamilyen magyarázatok kapni arra is, hogy ha nem sikerült határidőre megépíteni, akkor a fantomépület miért szerepel a megvalósult projektek között. Pont olyan közlékenyek voltak, mint amikor Rogán Antalt kérdeztük a helikopterezésről.

Ki verte át Lázár Jánost a gyógyszállóval?

Amikor találkoztunk a nagy alakú táblával, amely a félkészen álló épület előtt rendíthetetlenül hirdeti, hogy az Európai Unió és a magyar állam 822 milliós támogatásának köszönhetően itt már két éve gyógyászati központ működik, elég gyanúsnak tűnt, hogy itt valaki átverte az Európai Uniót és a magyar államot.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>