language

Kulcsszavak:

kiszervezés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [288]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Ugyanazok a cégek nyerik a zöldterület-gondozásra kiírt tendereket a fővárosi kerületek felében

Ahol pedig nem, ott az önkormányzat saját cége végzi a munkát. Szakmai tudás, évek alatt kiépített eszközpark, politikai kapcsolatok, versenytársak nélkül vagy álversenytársakkal megpályázott tenderek: ezek a nem a piaci szférában elért üzleti siker titkai Magyarországon.

Másfél évtized után tűnt fel a volánok hetvenmilliárdos alvállalkozói mutyija

A szocialista-szabaddemokrata időszakban indult, a fideszes hatalomátvétel ellenére is zavartalanul működött tovább a buszos pénzszivattyú.

Szerződésben vállalta a Makronóm Intézet, hogy a kormányt képviseli a nyilvánosságban

2,3 milliárd forintot kap két és fél évre a KSH-s adatszivárgási botrány főszereplője. A Makronóm Intézet szerződésben vállalta, hogy a nyilvánosságban a kormányzati álláspontot képviseli, ennek ellenére független szervezetként tüntetik fel magukat sajtómegjelenéseiknél. Az elérhető beszámolók alapján a Makronómnak más ügyfele nem is volt, csak épp az a minisztérium, ahol György László dolgozik.

Látszatmegoldásokkal próbálkozik a kormány Erasmus-ügyben, felsőoktatási Huxit fenyeget

Nem oldaná meg az Erasmus+ programmal kapcsolatos problémát, ha a miniszterek kilépnének az egyetemi alapítványokból. Már csak azért sem, mert csupán néhány aktív miniszter ül a kuratóriumokban, de mellettük államtitkárok, parlamenti képviselők, polgármesterek és egyéb kormánypárti kötődésű emberek is vannak az alapítványokban. Ők ugyanúgy a fideszes kontrollt erősítik, ám a visszahívásukat – valószínűleg épp ezért – nem emlegeti a kormány.

A falat adja a másikat. Békéscsabán sem bizonyult sikertörténetnek a közétkeztetés kiszervezése

Négyszer is ellátogatott helyi menzákra Békéscsaba független, de a Fideszhez közel álló polgármestere az utóbbi időben. Neki állítólag ízlett, de a Facebookon is megosztott akciója arra utal, hogy baj van. A helyi közétkeztetést nemrég kiszervezték, az új szolgáltatóra azonban sok a panasz.

Hatalmas skalpot szerzett Pintér volt cége: viszik a pénzszállítást a Postától

A belügyi körök megkérik az árát, hogy pacifikálják a társadalmat, ebben a bizniszben még Mészárosnak és Garancsinak is hátrébb kell húzódnia.

Átfolyó állomány

Uniós hivatalnak tett ígéretet a kormány, hogy 2023-ra felszámolja az utolsóként megmaradt jegybanki alapítványt is. De mi lett az évek során összevásárolt mérhetetlen ingatlanvagyonnal?

A köztévé naponta 1,2 millió forintot fizet sminkelésre, fodrászra és ruhásra

Az állami televízióban évi bruttó 444 milliót fizetnek ki a műsorvezetők, vendégek sminkeléséért, fésüléséért és öltöztetéséért – tudatta Hadházy Ákos a közösségi oldalán. Számításai szerint így naponta 1,2 milliót fizetnek ki közpénzéből fésülésre és púderezésre.

Pintér Sándor üzlettársai megint bevásároltak a biztonsági piacon

Jókora őrző-védő, illetve biztonságtechnikai cégeket nyeltek el az elmúlt hetekben olyan vállalatok, amelyek a belügyminiszter korábbi munka- és üzlettársainak a tulajdonában vannak. Igaz, hatalmas állami bizniszek is a látóhatáron vannak.

Sarka Kata férje és Pintér egykori vállalkozása is befutott egy 48 milliárdos állami tenderen

Hat őrző-védő, illetve biztonságtechnikai céggel írt alá 48 milliárd forint plusz áfa értékű keretszerződést a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) szeptember végén. Mindegyik cég jól behatárolható érdekkörhöz tartozik.
Találatok: [288]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>