Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Kocsis Máté highlight_off
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

2018: a gigantikus sportberuházások éve

Üres lelátókra elszórt százmilliárdok. Megérte?

A politikával együtt a tao-milliárdok is megérkeztek a kézilabdába

A hazai sport átpolitizáltságának egyik legkézzelfoghatóbb jele, hogy a sportszövetségeket tulajdonképpen megszállták a kormánypárti politikusok, illetve Fidesz-közeli üzletemberek. Ennek hatása pedig – még úgy is, hogy a rendszert a sportágak csak szűk körére terjesztették ki – a tao-támogatásokban is meglátszik.

Üdültetés: a Századvég is jól járt

Idén júniusig 18,9 millió forint értékű szerződést kötött a gyermeküdültetést szervező Erzsébet Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a gyerekek szociális táboroztatásáért felelős Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által létrehozott társaság mely cégekkel és milyen szolgáltatásokért szerződött 200 ezer forintnál magasabb összegért. A cég nem titkolózott, és közérdekűadat-igénylésünkre határidőn belül megküldte a kért szerződéslistát, amelyből kiderült, hogy a kormányzati agytrösztként ismert Századvég az említett, csaknem 20 milliós összegért a pályázatírást támogatta szakmai tanácsokkal.

Kézicsarnok-építés: rengeteg fát vágtak ki Káptalanfüreden

A kormányhivatal szerint 69 fát, légi felvételek tanúsága szerint a 3,2 hektáros telken lévő erdő jelentős részét kivágták a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi táborában, mert ott sportcsarnokot, edzőtáborozásra is alkalmas apartmanházakat, sportlétesítményeket építenek.

Fantasztikus indoklással utasította el az ügyészség a nyomozást a kampányolásra kötelezett közalkalmazottak ügyében

A kvótanépszavazási kampány legsötétebb fejezete az volt, hogy egy rakás fideszes önkormányzat arra kötelezte a közalkalmazottait és közmunkásait, hogy munkaidőben, egy Fidesz-pártlogós nyomtatott útmutatót követve a részvétel mellett kampányoljanak. Ez praktikusan azt jelentette, hogy egy megkapott listáról végi kellett hívniuk a telefonszámokat és érdeklődni, hogy az illető el akar-e menni szavazni.
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>