Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Kohut Balázs highlight_off

Akták:

Lánchíd Palota highlight_off

Lánchíd Palota

Lánchíd Palota
A Lánchíd Palota Budapest egyik ikonikus épülete, a Széchenyi István nevével fémjelzett reformkor egyik jelképe. A rendszerváltás után az Igazságügyi Minisztérium kiürítette és eladta a palotát. Hosszú ideig kihasználatlanul állt, végül 2008-ban eredeti stílusában helyreállították, mintegy 6 milliárd Ft költséggel. A gazdasági válság hatására ismét megüresedett; tulajdonosa, a Lánchíd Palota Kft. pedig csődbe ment. Ezt követően négy évig üresen állt a CIB Bank cégének tulajdonában; mígnem 2013-ban Nobilis Kristóf cége vásárolta meg 3 milliárd forintért. A tervek szerint 2014-től az Eximbank székháza lett volna, de végül a bank a felújítási és átalakítási munkák elvégzése ellenére sem költözött be. 2015-ben az új vezetés a nagyfokú értékaránytalanságra hivatkozva a tízéves bérleti szerződés felbontására szánta el magát, és pert indított a pénziténzet korábbi vezetői ellen, akik a bérleti szerződést megkötötték.
 
 
2017. januárjában különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Lánchíd Palota bérletének ügyében Nobilis Kristóf üzletember és két másik, a palotaügyben érintett társa ellen, miután az állami Eximbank novemberben első fokon pert vesztett Nobilis Kristóf nagyvállalkozóval szemben a budai Lánchíd Palota bérleti szerződése ügyében. A perrel az állami pénzintézet azt akarta elérni, hogy Nobilis másfél milliárd forintot fizessen vissza és a bíróság érvénytelenítse a tíz évre kötött szerződést. A bíróság novemberi ítélete szerint az Eximbank és a Lánchíd Palota tulajdonosa, Nobilis közötti bérleti szerződés rendben van, nincs szó feltűnő értékaránytalanságról, illetve közpénzek hűtlen kezeléséről. A bank az elsőfokú ítéletet jogsértőnek titulálta, és azonnal jelezte, hogy fellebbeznek ellene.


(Wikipedia)
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Akkor Szijjártó Péter bejött a szobámba, és megette az almámat

Kohut Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium volt közigazgatási államtitkára hirtelen távozott a posztjáról. Most elmeséli, hogy miért. Új posztjain rendkívüli nagykövetként Olaszországgal, míg frissen kinevezett karibi biztosként Kubával foglalkozik.
Találatok: [1]  Oldalak:   1