Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Kolontári rekonstrukció highlight_off

Kolontári rekonstrukció

Kolontári rekonstrukció

A 2010 októberében tíz ember halálát okozó kolontári vörösiszap-katasztrófa utáni, 30 milliárdos helyreállítást egy olyan, egymáshoz laza szálakkal kötődő cégcsoport tagjai végezhették el, amely nem csak a Közgép Zrt.-vel állhat kapcsolatban, hanem a katasztrófát okozó tározót üzemeltető MAL Zrt.-vel is. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Irigység keseríti a vörösiszap áldozatainak életét

Öt év után is szokatlan az új ház, lassan áll helyre a közösség, és vannak irigyek, de már nőnek a fák, és orvos is van Devecseren a vörösiszap-károsultaknak épült lakóparkban. Azért könnyen felszakadnak a régi sebek, pláne, hogy a kárenyhítéssel többen elégedetlenek.

„Köszönjük, Devecser! Köszönjük Kolontár!”

Hogy politikai érdekcsoportok lakjanak jól – mintha ez lenne a fő rendezőelve a kolontári vörösiszap-katasztrófa utáni nagyszabású állami építkezésnek, derül ki több hónapos kutatásunkból.

MSZP: "többen is jól jártak" a vörösiszap kármentesítéssel

Egy új vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP a 2010-es kolontári vörösiszap-katasztrófa után született kormányhatározatok végrehajtásának és a közpénzek felhasználásának vizsgálatára - jelentették be szocialista politikusok keddi sajtótájékoztatójukon.

Virágzó hulladékbiznisz: Vörösbárók a forgóajtóban, a Közgép Kolontáron

Forgóajtó-jelenségnek azt nevezik, amikor az állami és a magánszféra között személyi átfedések alakulnak ki a vezető beosztásban lévők munkahelyváltása során. Ez a gyakorlat felveti a gyanúját annak, hogy az állami döntéshozók korábbi vagy leendő munkáltatóiknak kedveznek hivatali tevékenységük során.

Kik gazdagodtak meg a vörösiszap-tragédiából?

Udvari beszállítókat, offshore cégeket sejt az LMP azok között a cégek között, amelyek alvállalkozóként részt vettek a vörösiszap-katasztrófa környezeti kárainak felszámolásában. Lapunk a téma kapcsán augusztusban egy igencsak figyelemre méltó szálat talált a Fidesz gazdasági hátországát jelképező Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz.

Titkos kármentesítés

Egy közeli dolomitbányából, Szőcről szállítottak anyagot Kolontárra a helyreállításhoz közvetlenül a tragédia után, ám információnk szerint ezt követően egy jóval távolabbi lelőhelyről, a Pápa melletti Ugodról hozták a kármentesítéshez szükséges murvát
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>