language

Személyek:

Konczné Kasos Erika highlight_off
Simonka György highlight_off

Simonka György

Simonka György (Medgyesegyháza, 1974. március 11. –) fideszes országgyűlési képviselő 2010 óta, 2006-2014 között Pusztaottlaka polgármestere. 1993-ban villamossági szerelő és minősített hegesztő szakmát szerzett. 2002-ben fejezte be középfokú kereskedelmi és mezőgazdasági tanulmányait. Külföldi tapasztalatszerző és tanulmányi útjai után üzletember lett. 2010-ben országgyűlési képviselő lett az addig baloldali mezőkovácsházi választókerületben Karsai József utódjaként, majd a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása elnöke lett. 2014-ben az orosházi és mezőkovácsházi választókerületek egyesítése után a Békés megyei 4. sz. országgyűlési egyéni választókerület képviselője lett az Országgyűlésben, ahová 2018 áprilisában újraválasztották.

2018-ban az Országgyűlés az ügyészség indítványára felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát – a Békés megyei politikust összesen 1,4 milliárdos költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg a vádhatóság. Simonka tagadta a vádakat, az ügyben pedig azóta sem született döntés. A 2022-es országgyűlési választások előtt pár hónappal derült ki, hogy visszavonul az országos politikától és távozik békési választókerületének elnökségéből, a Fidesznek azonban továbbra is tagja maradt.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Vizsgálnák, hogyan kerülhetett olyan vendégház a fideszes képviselő földjére, ami nem az övé

A Transparency International adatigényléssel próbálja meg tisztázni, milyen jogi konstrukcióban kerülhetett Varga Gábor Fejér megyei fideszes országgyűlési képviselő cecei földjére egy EU-s támogatásból épített kétszintes vendégház, ami nem az övé.

Korrupcióinfó: Fideszes országgyűlési képviselőkhöz köthető közpénznyelő céghálózatot mutatott be Hadházy

Nyúltalan nyúlketrecek, családtagok felé folydogáló uniós források – ezt tárta fel Hadházy Ákos (LMP) szokásos heti korrupcióinfóján. Ezúttal a már sokat emlegetett Simonka Dinnyekartell György, illetve képviselőházi padtársa, Varga Gábor rokonsága által működtetett cégháló módszertanát mutatta be a zöldpárt társelnöke.
Találatok: [2]  Oldalak:   1