language

Személyek:

Könnyid László highlight_off
Paár Attila highlight_off

Paár Attila

Győri építési vállalkozó, aki 90 milliárd forintos vagyonával a 15. leggazdagabb magyarnak számít. 1992-től egyéni építési vállalkozó, 1997-től pedig már a West Hungária Bau Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Az évek során a Kft. 8 leányvállalatot alapított, lefedve ezzel az építési ágazat minden területét. A sajtó Tiborcz István közeli üzlettársaként említi, mivel 2015-ben megvásárolta Tiborcztól a közvilágítási tenderekkel felfutó Eliost.

Paár a WHB-csoport tulajdonosaként a 2010-es évektől nagy volumenben nyert állami megbízásokat, többek között nevéhez köthető a Magyar Állami Operaház és a Pénzügyminisztérium épületének felújítása, valamint az új Királyi Lovarda, a Ludovika tér és a Millenárisnál található Széllkapu kivitelezése is. Vagyonával az idegenforgalomban is megjelent, több szálloda tulajdonosa.

Támogasd a sajtóadatbázis fenntartását,

hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Egy személyben Guller Zoltán dönt az eltitkolt turisztikai támogatásokról

Pert nyert a 24.hu a Magyar Turisztikai Ügynökséggel szemben, két év után így derült ki, hogy a vezérigazgató korábbi nyilatkozatával ellentétben nem egy szakmai grémium, hanem ő maga dönt az egyedi támogatásokról. Az ügynökség a bíróságon azzal védekezett, hogy Guller Zoltán gondolatai nem közérdekű adatigénylés tárgyai, végül azonban ki kellett adniuk, hogy kik vesznek részt a pályázat nélkül kiosztott állami támogatások elbírálásában.

Vendéglátósok segítése helyett egy turisztikai portálra osztották ki az EU-s koronavírus alap 630 millióját

A koronavírus-járvány okán kapott több mint 1,7 milliárd forintos uniós támogatásból 23 céget, illetve egyéni vállalkozót segített a Magyar Turisztikai Ügynökség. A pénzből az MTÜ gyakorlatilag a saját alapítványának osztott ki 630 millió forintot. A maradékot állami szervezetek, balatoni borászok, valamint pár budapesti elitétterem tulajdonosa kapta. Az adatok alapján kapott az összegből az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat & Design Ügynökség is, igaz, azt még az Európai Unióval sem közölte az MTÜ, hogy mennyit.
Találatok: [2]  Oldalak:   1