language

Intézmények:

Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [94]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Lottóötös: Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába

A tavalyi parlamenti választás után nagy jövés-menés volt a stabil profittermelő állami cégnél, feltűntek például Rogán Antal bizalmasai. A Szerencsejáték Zrt.-nek 2023-tól konkurensekkel kell számolnia a sportfogadási piacon – már ha a kiválasztottakon túl lesz kedve bárkinek is elindulni.

„Érdemi észrevétel nem érkezett” – az emberek véleményét kérdezi a kormány, de nem sokat kezd vele

Az Európai Bizottság kiengesztelése érdekében a kormány októberben szigorította a társadalmi egyeztetés rendszerét: a jogszabálytervezetek 90 százalékát véleményezésre kell bocsátani, ha ez nem történik meg, az érintett minisztériumot meg is büntethetik. Valójában azonban a tervezetek jelentős részét egyáltalán nem lehet véleményezni, ha pedig mégis, akkor szinte mindig az az eredmény, hogy „érdemi módosítási javaslat nem érkezett”. Egyelőre úgy néz ki, hogy hiábavaló a mutatósnak tűnő intézkedés az EU irányába, a társadalmi egyeztetés kultúráját nem ez a rendszer fogja meghonosítani Magyarországon.

Sok állami pénzt kap a bukdácsoló lovassport, ám az olimpián induló magyar lovak külföldiek lehetnek

A támogatások részletei egyelőre titkosak. A hazai lósportot irányító szövetség élére Mészáros Lőrinc embere, Vida József érkezhet.

Százmilliós bírságot is bevállal a kormány, ha megsérti az EU-nak tett vállalását

Jól hangzik, de az állam csak egyik zsebéből a másikba teszi azt a pénzt, amire a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal büntetheti a kormányzati szerveket, ha megsértik a jogszabálytervezetek társadalmi egyeztetésének kötelezettségét. A bírság akár százmillió forint is lehet.

A veszélyhelyzet miatt is fontos Orbánnak, hogy Rogánra bízta a védelmi igazgatást is

Az újonnan gründolt kormányhivatal, a védelmi igazgatás csúcsszerve is Rogán Antalhoz került. A titkosszolgálatok és a propaganda mellett már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is irányító miniszteren keresztül Orbán már a honvédelmi és a belügyi tárcák vezetőit is szoros kontroll alatt tarthatja.

Rogán minisztériumához kerül a közpénzek felhasználását ellenőrző állami hivatal, a Kehi

Átkerül a Miniszterelnöki Kabinetiroda, vagyis Rogán Antal fennhatósága alá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) – derül ki a Magyar Közlöny friss számából. A rendelet szerint a miniszter a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Bordás Gábor útján gyakorolja hatásköreit.

A NER arisztokratái bemutatják, milyen a családbarát kormányzás

Botrányosra sikeredett Varga Zs. András Kúria-elnök feleségének minapi kinevezése, meghökkenést váltott ki Deutsch Tamás unokaöccsének diplomáciai megbízása. Az elmúlt 12 év hasonló módon nagy közérdeklődést kiváltó esetei is mutatják, hogy Magyarországon jóval könnyebben érvényesül, aki a NER köreiben valakinek a rokona, barátja, üzletfele.

Az OLAF és a 4-es metró: sok még a kérdés

A közbeszerzések továbbra is vonzó területet jelentenek a csalók számára – állapította meg az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) 2016-ról szóló jelentése.
Találatok: [94]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>