Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség highlight_off
Találatok: [4]  Oldalak:   1

17 milliárdért kapott megbízásokat 3 hónap alatt a kormány kedvenc PR-osa

Balásy Gyula cégeinek nem volt nehéz dolga a harmadik negyedévben.

Dermesztő méretűre nőtt az újabb magyar korrupciós botrány

A teljes államigazgatást megfertőzhette a Microsoft szoftverek közbeszerzései körül dagadó visszaélési botrány. Az állam kormányközeli cégektől túlárazva vehette az összes licencet, az amerikai cég legalábbis ezt is vizsgálja. Minden dokumentumot bekértek, az unió is vizsgálódni kezdhet.

A kormány háttérintézménye százmilliókért húz nyomkövető karperecet idősekre

A kormány (egész pontosan a fejlesztési minisztérium) háttérintézménye, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) 191 millió forintért vásárol “idős gondozottak ellátására alkalmas vészjelző-segélyhívó karpereceket” az azokhoz tartozó rendszerrel együtt – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A beszerzés az Idősügyi Infokommunikációs Modellprogram részét képezi, ez az a program, aminek keretében hátrányos helyzetű településeken élő idősek informatikai eszközöket, internet-hozzáférést, informatikai oktatást kapnak.

Újabb zsíros állami megbízást nyert az ingyenlaptopos cég

Megint behúzott egy közpénzes megbízást a Delta System Kft., ezúttal a Digitális Fogyasztóvédelem projekthez kapcsolódó új fejlesztéseket nyerte el a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségtől. Igaz, most nem egyedül futott be, a Grepton Informatikai Zrt.-vel kell osztoznia. A kiíró egyébként eredetileg 691 millió forintra becsülte a munkát, a nyertesek azonban 730 millió forintért vállalták el.
Találatok: [4]  Oldalak:   1