language

Személyek:

Kossa György highlight_off

Intézmények:

Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Kossa György

2014-ig volt tűzoltó dandártábornok, habár önéletrajzában nem szerepel tűzoltási tapasztalat.

Az ITK Holding elnök-vezérigazgatója, kinevezését pedig Pintér Sándor belügyminisztertől kapta. Az ITK Holdingban részesedés vásárlása okán a Molnak is érdekeltsége van. 2018-ban a cég háromoldalú megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel és a debreceni önkormányzattal a közös együttműködés érdekében.

A Debreceni Egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke. A Debreceni Egyetem fenntartására 2021 áprilisában létrehozott alapítvány, amely a következő öt évre több, mint 250 milliárd forintot kapott a központi költségvetésből.

2021-ben bekerült az Oltóanyaggyár Zrt. felügyelő bizottságába, mely gyár létrejötte során Tiborcz István neve is felmerül.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [1]  Oldalak:   1