language

Személyek:

Kovács Ferenc (Fidesz) highlight_off

Intézmények:

Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Kovács Ferenc (Fidesz)

1960-ban született Papon, jogász, politikus, sportvezető, az első Orbán-kormány alatt Orbán Viktor megbízottjaként a magyar-ukrán határmenti térség fejlesztési kidolgozását végezte, 2010 és 2014 között Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első számú választókerület országgyűlési képviselője volt a Fidesz színeiben.

Szintén 2010-ben választották meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterévé, ahol 2014-ben és 2019-ben is újraválasztották. 2021-től a Nyíregyházi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratórium tagja.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [1]  Oldalak:   1