language

Kulcsszavak:

közfeladati helyzettel visszaélés highlight_off

Személyek:

Schadl György highlight_off

Schadl György

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke, önálló bírósági végrehajtó. Korábban a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi tanszékének oktatója, továbbá az Edutus Főiskolán tantárgyfelelős főiskolai docensként felelt valamennyi, az intézményben tanított jogi tantárgyért.

A Legfőbb Ügyészségnek a Völner Pált és Schadl Györgyöt egy komplex vesztegetési ügyben összekötő közleménye nyomán robbant ki a Völner-ügy. Ez néhány héttel azután történt, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren őrizetbe vették a rendőrök Schadl Györgyöt és feleségét – aki ugyancsak végrehajtó – amint épp Dubaiba igyekeztek. A vád szerint Völner rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot, összesen 83 milliót fogadott el Schadltől azért, hogy különböző ügyekben segítse őt. Ilyen volt különböző végrehajtók kinevezése, de olyan ügyek is, amelyek nem tartoztak Völner hivatali hatáskörébe.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

A Völner-ügy csóvája, avagy egyetem vagy birkaiskola

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar december elején letartóztatott elnöke egyetemi oktatókat vett rá, hogy jogi vizsgákat intézzenek el bizonyos NER-közeli embereknek, többek között Völner Pál rokonának, vagy Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnökének. Meggyőző érvek szólnak amellett, hogy az EKINT által is elemzett Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl közfeladati helyzettel visszaélés (Btk. 306. §) és bizonyos esetekben közokirathamisítás (Btk. 342. §) bűntettére vett rá oktatókat, többek közt sok éve jogtudománnyal foglalkozó, nagy tekintélyű tanárokat.
Találatok: [1]  Oldalak:   1