language

Kulcsszavak:

közigazgatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [432]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Tulajdonrészt ajánlott társa az agrártárca vesztegetéssel vádolt helyettes államtitkárának

Elkezdődött Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkárának tárgyalása, aki két ügyben is érintett az ügyészség szerint.

Rogán minisztériumához kerül a közpénzek felhasználását ellenőrző állami hivatal, a Kehi

Átkerül a Miniszterelnöki Kabinetiroda, vagyis Rogán Antal fennhatósága alá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) – derül ki a Magyar Közlöny friss számából. A rendelet szerint a miniszter a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Bordás Gábor útján gyakorolja hatásköreit.

Ezért kerülhetett Rogán Antalhoz egy újabb fontos védelmi-biztonsági pozíció

Szinte minden részlete titkos annak a védelmi-biztonsági reformnak, aminek a koordinálását egy olyan, most létrehozott központi szerv végzi majd, amelynek az élére Rogán Antal került.

Rogán alaposan belenyúlt az összeállításba pár hozzá tartozó állami cégnél

Sorcsere volt a Szerencsejáték Zrt.-nél, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-hez igazolt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat volt vezetője.

Az OMSZ politikai nyomásgyakorlással vádolja a kormányt, követeli a vezetők felmentésének visszavonását

A szervezet irányítói az OMSZ integritásának visszaállítása és szakmai függetlenségének megőrzése érdekében két javaslatot is tettek. Palkovics László technológiai és ipari miniszter hétfőn mentette fel az OMSZ elnökét és szakmai elnökhelyettesét az augusztus 20-i elmaradt viharral összefüggésben.

Az OMSZ politikai nyomásgyakorlásról ír állásfoglalásában, amelyben vezetőik felmentésének visszavonását kérik

Miután hétfőn délután Palkovics László azonnali hatállyal menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, az OMSZ kedden Facebookon tette közzé állásfoglalását, amelyben közlik: az Országos Meteorológiai Szolgálat bár önálló központi hivatal, nem politikai, hanem SZAKMAI háttérintézmény.

A közszolgálati egyetemtől 7 milliárd forint EU-s pénzt vontak el szabálytalanságok miatt

Két projektre összesen közel 30 milliárd támogatást kapott a sokszor csak Orbán kedvenc egyetemeként emlegetett Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), ugyanakkor az eljáró hatóság szabálytalanságokat talált mindkét projekt kapcsán. Az NKE az Átlátszó érdeklődésére elárulta: a szabálytalanságok miatt a két projekt költségvetését összesen 24%-kal csökkentette az Irányító Hatóság. Információink szerint ugyanakkor a pénzügyi korrekcióból adódó fizetési kötelezettség egy részét, több mint 1,6 milliárd forintot minden valószínűség szerint nem az egyetemnek kellett rendeznie.
Találatok: [432]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>