language

Kulcsszavak:

közigazgatás highlight_off

Intézmények:

Quaestor Financial Hrurira Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Közpénzek a Quaestornál: csúcsra jár a kormányzati ködgép

Hiába kerülnek nyilvánosságra naponta új információk a Quaestor-ügyben, a kérdések gyorsabban szaporodnak, mint a válaszok. Különösen messze vagyunk attól, hogy kiderüljön, hogy milyen konstrukcióban, ki és mennyi közpénzt rakott a bebukott cégcsoportba, illetve hogy a befektetésekről, majd azok kivonásáról szóló döntések meghozói mit tudtak a csoport működésének kockázatairól és pénzügyi helyzetéről. Az üggyel kapcsolatos adatigénylésekre érkezett válaszokból szemlézünk.

Az MNB pénzügyi felügyelet hivatalos honlapja szerint még aktív a Quaestor kötvényeket kibocsátó cég

Találkoztatok már olyan emberrel, aki nem tudja, ki volt Elvis Presley? Mert bizony van ilyen. És olyan ember is lehet, aki sajtót nem olvas, de ha megtakarításairól dönt, akkor az MNB felügyeleti honlapjára megy fel, és ott nézi meg, hogy milyen piaci szereplők aktívak.

Az egész ország Quaestor-károsult lett?

Kártalanítást kapnak a Quaestor-ügyfelek. Az Országgyűlés döntését Rogán Antal megnyugtató megoldásnak nevezte. Nem így az ellenzéki pártok. Ők azt mondják, közpénzből fizettetik meg az államigazgatás hibáit, ezért az egész ország Quaestor-károsult. Közben a Világgazdaság rámutatott: nem csak így éri kár az adófizetőket. Azzal, hogy az állam bankokat vásárolt, be kell szállnia a károsultak érdekében létrehozott alapba is. És ez megint több milliárd adóforintot jelent.

MSZP: az adófizetők fizetik a kártalanítást a brókerügyben

Az MSZP szerint a Fidesz a Quaestor-ügy valódi felelőse, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) helyett végső soron az adófizetőkkel fizettetné meg a pénzügyi vállalkozás ügyfeleinek kártalanítását.

Washington Post: a Quaestor szimbiózisban élt a hatalmon lévőkkel

A nemzetközi sajtó továbbra is kiemelten foglalkozik a Quaestor-botránnyal. A Washington Post azt írja, hogy a brókercég szimbiózisban élt a hatalmon lévőkkel. A német közszolgálati tévé online kiadása pedig azt írja: az emberek attól félnek, hogy minden megtakarításuk elúszott.

Teljes kártalanítást követeltek a tüntető Quaestor-károsultak

A Magyar Nemzeti Bankot (MNB) tették felelőssé befektetéseik elvesztéséért a szombaton Budapesten civilként tüntető Quaestor-károsultak, akik ezért a jegybanktól követelnek teljes és az adósokat egyenlően kezelő kártalanítást.

A Nyírfa-ügytől a Quaestor-botrányig

A Hetek által megkeresett rendőrségi és titkosszolgálati szakemberek szerint azért folyhattak a hatóságok orra előtt a brókerbotrányban megismertekhez hasonló bűncselekmények, mert az elmúlt 25 évben teljesen demoralizálódott az érdemi gazdaságvédelmi felderítés.

A tettes a házban van

Újabb tüntetés fulladt kudarcba, ideje lenne tehát mérlegelni egy-egy demonstráció szükségességét, fontosságát, és nem „elhasználni” a véleménynyilvánítás legerősebb eszközét.

Így tartaná távol magától a Quaestor-botrányt a Fidesz

Ne Quaestor-, hanem brókerbotrányról beszéljenek, dicsérjék a pénzügyi felügyeletet, idézzenek Lázár Jánostól – így igazította el a kormánypárti képviselőket a VS információi szerint Rogán Antal a Fidesz hétfői frakcióülésén.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>