language

Intézmények:

Központi Nyomozó Főügyészség highlight_off

Személyek:

Nagy Ádám highlight_off

Nagy Ádám

Nagy Ádám András (1989-) Rogán Antal kabinetfőnöke, fontos bizalmi embere és egyben személyi titkára, illetve a miniszter legkisebb gyerekének keresztapja. Ő igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben és a Vodafone-ban, melyben az állam a kisebbségi tulajdonos a többségi tulajdonos 4iG Nyrt. mellett. Nagy a Völner-Schadl ügy lehallgatási jegyzőkönyvei szerint a PTE jogi karán Schadl György segített átmenni a vizsgáin.

Nagy neve több gyanús ingatlanügyben is felbukkant: 2017-ben egy ingatlanvásárláshoz az V. kerületi önkormányzat 27 millió forint kölcsönt nyújtott Balázs Ritának, Nagy Ádám élettársának, amit jelzálogként be is jegyeztek. Ő azóta már felesége lett Nagy Ádámnak, és a nevét Nagy-Balázs Ritára változtatta). Nagy cége (Nadan Kft.) a Végrehajtói Kar egyik irodaházának megvásárlásával is kötődik a Schadl-ügyhöz. Sajtóhírek szerint édesapja, Nagy András Rogán Antal strómanja lehet: korábban kisebb, ház körüli munkákat végzett a Rogán családnak – 2020 tavasza óta a propagandaminiszter otthonának tulajdonosa, és egy háromszintes, úszómedencés mártonhegyi házat is birtokol az egyik kft.-jével.

 
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

1700 oldalnyi nyomozati anyagból 72 oldalas vádirat

Elutasította az ügyészség a momentumos Stummer János feljelentését, amit azért tett, hogy vizsgálják ki, milyen szerepe volt a Völner-Schadl-ügyben Rogán Antal kabinetfőnökének. A nyomozati anyagokban az szerepelt egy naplóbejegyzésben, hogy a negyedrendű vádlott Nagy Ádámnak, a miniszter kabinetfőnökének vitt el egy autót. Nagy Ádám neve a nyomozati anyagokban többször is szerepel, ám a vádiratból ez a szál teljesen kimaradt.
Találatok: [1]  Oldalak:   1