language

Kulcsszavak:

közszolgák a kampányban highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [41]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Akcióztak Pócs János és aktivistái, feljelentés lett belőle

Az eset még a választás előtti éjszaka történt Jánoshidán. A történetben Pócs mellett polgárőrök és rendőrök, de egy tankerületi igazgatóhelyettes is feltűnik, aki korábban fideszes polgármesterjelölt volt a településen.

Elmarasztalták a pándi polgármestert, aki közmunkásokkal plakátolt a Fidesznek

A Pest megyei 10. választókerület választási bizottsága reggel egyhangúan elmarasztalta Lázók József pándi polgármestert egy videófelvétel alapján, amin jól látható, hogy közmunkások helyezik ki Pogácsás Tibor fideszes képviselőjelölt plakátjait – tájékoztatta lapunkat Tóth Kálmán, az MKKP delegáltja.

„Ne írd meg semmilyen formában, köszi” – Így hallgatja el a kormánynak kínos híreket az állami hírügynökség

Évek óta nyilvánvalóan a kormány politikai érdekeit szolgálva, fontos hírek manipulálásával vagy elhallgatásával végzi a tevékenységét a közmédia egyik legfontosabb egysége, a Magyar Távirati Iroda (MTI) – derül ki egy, a Direkt36-hoz eljutott dokumentumcsomagból, amely az MTI kiterjedt belső levelezését és ki nem adott híreinek tucatjait tartalmazza. Előző cikkünkben arra mutattunk példákat, hogy a minisztériumok és a miniszterelnök kommunikációs stábja hogyan diktálnak az MTI-nek. A gyűjteményből azonban az is kiderül, hogy a politikailag kicsit is érzékeny tartalmat szoros kontroll alatt tartja és az aktuális kormányzati álláspontnak megfelelően alakítja a közmédia vezetősége. Vannak egyeztetésköteles és tiltott témák. Sok elkészült hír megy a kukába – az MTI-ben ezt úgy mondják, hogy az anyag „elesett” vagy „elvérzett”. A szerkesztői, újságírói szabadságnak szinte semmilyen tere nincs.

A Kúria szerint nem kampányolás, ha egy képviselőjelölt-államtitkár a kampányidőszakban vett laptopokat osztogat

Szombaton a Kúria felülbírálta a Pest-3-as körzet választási bizottságának korábbi döntését, ami még elmarasztalta a Fidesz helyi jelöltjét, Vitályos Esztert, amiért február 16-án személyesen adata át az uniós pénzből megvalósuló digitális oktatásstratégia laptopjait az egyik szentendrei iskolában. Vitályos arra hivatkozott, hogy államtitkárként osztogatott, de a Momentum panaszt tett ellene, mivel a köznevelési törvény kifejezetten tiltja az óvodákban, iskolákban történő politikai célú tevékenységet.

Rogán minisztériuma megsértette a választási törvényt, amikor COVID-hírlevélen kampányolt az ellenzék ellen

Már 2020 decemberében is gyanús volt, hogy aki bejelentkezett az ingyenes oltásra, az egyúttal automatikusan átadta az adatait a Rogán Antal vezette Miniszterenöki Kabinetirodának. Itt azt ígérték, hogy a regisztráló akkor kap tájékoztatást a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről, ha jóváhagyja a további kapcsolattartást, és engedi, hogy tartósan kezeljék az adatait. Az oltáshoz megadott címre az idei kampányban azonban már olyan üzenet érkezett a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, amiben azzal vádolják az ellenzéket, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajna területére és veszélyeztetné az ország gázellátását és a rezsicsökkentést.

Kiszivárgott iratok mutatják, hogyan diktálnak Orbánék a nemzeti hírügynökségnek

A Direkt36 birtokába került gyűjtemény tartalmazza az elmúlt négy évből a MTI belső levelezésének darabjait és más dokumentumokat. Ezek a dokumentumok megmutatják, hogyan vették át a politikai szempontok a független hírszerkesztés helyét a közpénzből működő szervezetnél, és mennyire magától értetődő, hogy a kormány kommunikációs emberei beleszólnak a tartalomba. A kormányzati kommunikáció érdekei több módon is érvényesülnek: az Orbán Viktor programjairól szóló tudósításokat aprólékosan, előre megtervezik, meghatározzák, mit fognak kérdezni tőle és mire kell helyezni a hangsúlyt; az MTI tudósítóit a minisztériumi sajtósok sokszor telefonon utasítják, hogyan írjanak meg egy anyagot; nemcsak a kormányszervek közleményeit kell gyakorlatilag szó szerint kiadni, hanem Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltségének, az Opus Globalnak a közleményeit is; az MTI sajtónyilvános eseményeket tartalmazó gyűjtéséből a fideszes politikusok programjainak nagy részét szándékosan kihagyják, így a nem baráti sajtó nem is tud ezekről tudósítani

Ami Szentendrén jogsértés, az Orosházán rendben van

Az egyik fideszes jelöltet elmarasztalták az iskola laptoposztás miatt (Szentendrén), a másik ugyanezzel a cselekedetével nem sértett törvényt (Orosházán).

A nagy fideszes laptoposztogatás

Noha a helyi választási bizottság egy múlt heti szentendrei iskolai laptoposztás után kimondta, hogy a fideszes Vitályos Eszter megsértette az idevágó törvényt, ugyanezt tette most a szintén kormánypárti színekben, a Simonka György helyén induló Erdős Norbert. Aligha véletlenül.

Helyi választási bizottság: a polgármester törvényt sértett a fideszes jelöltért

Egy videófelvétel buktatta le Bedő Lajos zalahalápi polgármestert, aki a körzetben induló Navracsics Tibor kampánygyűlésének szórólapjait hordatta ki közmunkásokkal. Navracsics Tibor érdekében éppen az egykor Navracsics által beterjesztett törvényt vették semmibe.
Találatok: [41]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>