language

Kulcsszavak:

közvilágítás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [198]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Ismét a „tenderkirályokkal” kötöttek nagy összegű keretszerződéseket Győrben

Pár napja jelent meg cikkünk arról, hogy a rendőrség után a bíróságról is lepattant az Integritás Hatóság nyomozást sürgető indítványa néhány gyanús győri közbeszerzéssel kapcsolatban. Most pedig kiderült, hogy a „tenderkirály” cégek újabb több hónapra, évre szóló, összesen több milliárd forint értékű keretszerződéseket nyertek el Győrben, hasonlóan versenykorlátozó feltételek mellett.

Lenyúlás lett a „nemzetépítés”, Orbán Viktor környezete csillagászati méretű vagyont harácsolt össze

Trafikmutyi, Elios-modell, Microsoft-ügy, lélegeztetőgép-beszerzés, Orbán Viktor környezetének csillagászati mértékű gazdagodása – csak pár példa arra, miként tette a NER szinte nemzetgazdasági méretűvé a korrupciót. A hatóságokon legfeljebb az óvatlan kis halak akadnak fenn.

Orbán Viktor: Jogállami dzsihádot vív az Európai Bizottság Magyarország ellen

Jogállami dzsihádot vív az Európai Bizottság Magyarország ellen – mondta Orbán Viktor tegnapi évértékelőjében, amikor az unió jogállamisági elvárásairól beszélt. Szerdán várható döntés az Európai Bíróságon abban a perben, amit a magyar és a lengyel kormány indított az Európai Bizottság 2020-as döntése ellen. Eszerint a jövőben a jogállami normák betartásához kötnék az uniós támogatások kifizetését.

Nyilvánosságra került a Tiborcz-féle Elios pályázatait vizsgáló OLAF-jelentés

Végre nyilvános az Elios-ügyről szóló OLAF-jelentés, bár Tiborcz István és az Elios nevét kitakarták benne

2013-ban írtunk először arról, hogy az Elios Zrt. hogyan trükközött az uniós támogatásból megvalósuló közvilágítási projektekkel. A cégben tulajdonos volt Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lányának, Orbán Ráhelnek a férje, Tiborcz István is. Amikor az Európai Unió Csalás Elleni Ügynöksége, az OLAF is vizsgálódni kezdett az Elios-ügyben, Tiborcz kiszállt a cégből, a magyar rendőrség pedig a nyomozás során nem talált semmi problémát. A kormány nem hozta nyilvánosságra az Elios-ügyről szóló OLAF-jelentést, de az Eleven Gyál nevű civil szervezet a TASZ segítségével kiperelte a dokumentumot az Európai Bizottságtól.

Nyilvánossá tették a Tiborcz István volt cégére vonatkozó OLAF-jelentést

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az Eleven Gyál civil csoportot képviselve megszerezte az Elios közvilágítási beruházásaival kapcsolatos visszaéléseket feltáró vizsgálati jelentést – közölte honlapján a TASZ. A jelentést közzé is tette a szervezet, hogy a sajtó feldolgozhassa.

Ugyan törölték Tiborcz István üzlettársának Elios-ügyben nyakig érintett cégét

Nyoma sem maradt a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik legfontosabb cégének, a Sistrade Kft.-nek. A társaság április 1-je óta egyszerűsített végelszámolás alatt állt, november 3-án pedig végleg törölték, így megszűnt létezni. A Sistrade tulajdonosa Hamar Endre ügyvéd volt, aki Tiborcz István régi üzlettársa, egy iskolába járt vele, 2011-től pedig közös vállalkozást vittek Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven.

Végelszámolás alá került Tiborcz István korábbi sikercége, az Elios Zrt.

Szeptember 28-án végelszámolás alá került a korábban Tiborcz István résztulajdonában lévő Elios Zrt. A 2009-ben alapított Elios Zrt.-nek éveken át Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István volt az egyik vezetője, és egy időben az 50 százalékos résztulajdonosa is. A cég 2010 után rendkívül sikeres volt a közbeszerzéseken, sorra nyerték el a közvilágítás felújítására kiírt, főként uniós finanszírozású pályázatokat. Az Elios munkáját több településen is kifogásolták, mert miután új, LED-alapú lámpákat szereltek fel, az utcák jóval sötétebbek lettek, mint előtte voltak.

Európai Törvényszék: Hozzáférhetővé kell tenni az Elios-ügy aktáit

Az Európai Bíróság Törvényszékének szerdai döntése értelmében az uniós csalásellenes hivatal nem tagadhatja meg az egykor a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozott Elios Zrt.-vel kapcsolatos nyomozás aktáinak kiadását.
Találatok: [198]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>