language

Akták:

Lakiteleki Népfőiskola highlight_off

Lakiteleki Népfőiskola

Lezsák Sándor és felesége által alapított Lakiteleki Népfőiskola 2011 óta évenként növekvő mértékben rendelkezik költségvetési támogatással. Ez a központi költségvetés számára 2017 végéig nagyságrendileg 16 milliárd forintot jelent. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által létrehozott nonprofit kft. 2016 év végén megkapta a megszüntetett Nemzeti Művelődési Intézet feladatait is. Az ideológiai töltetű magánalapítvány azonban nem csak az országos méretű közfeladatot kapta meg, hanem az ehhez tartozó közfinanszírozást is (korábban a Nemzeti Művelődési Intézet éves szinten 1,3 milliárdból gazdálkodott). Az állami támogatások nagyobb részét (mintegy 12 milliárd forint), azonban wellnessközpont létesítésére fordítják továbbképzés és rekreáció céljával (termálfürdővel, lovardával, tornacsarnokkal, sportpályával, szállodával). A 2013-ban megkezdett felújítást Lezsák Sándor országgyűlési alelnök kiemelt állami beruházásként jelentette be. (fotó: Átlátszó blog)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Új intézet kutatja tovább a rendszerváltás történetét, százmilliókból

A RETÖRKI néven is ismert intézetet 2013-ban hozta létre a kormány azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a tudomány fő áramlatától eltérő nézetek kapjanak hangot – és pénzt.

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

A tulajdonos Szeged-Csanádi Egyházmegyétől próbáltuk megtudni, mennyit költöttek a tavaly augusztus óta működő Szent Gellért Fórum üzemeltetésére, és vajon ki teszi el az ebből származó hasznot. Nehéz meghúzni a határt a vallási tevékenységet megillető titkosság és az üzleti tevékenység között, amelynek alapjait közpénzzel teremtették meg.

21 milliót adott Kásler Miklós Lezsák Sándor alapítványának

Saját hatáskörben összesen 21 millió forintnyi támogatást adott a Nemzeti Kulturális Alapból Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a Lezsák Sándorhoz kötődő Népfőiskola Alapítványnak októberben a legtöbb támogatást, 15 millió forinttal a Magyar Értékek Napja rendezvény megrendezését támogatta, 3 millió forinttal segítette annak a kötetnek a kiadását, mely Pálfy Margit színművész, előadóművész pályafutását mutatja be, 2 millió forinttal egy verseskötet kiadását támogatta, ennek címe a Szétszaggatott ország - Trianon a magyar költészetben, 1 millió forintot pedig a XIX. Lakitelki Filmszemle - EMMI különdíj idei megvalósítására szánt Kásler.

Jurtatábor és footgolf: igazán mindenkire figyel Lezsák Sándorék alapítványa

Lezsák Sándor alapítványa milliárdokból épít rekreációs központot Lakiteleken: jurtatábor, barlangfürdő is lesz a területen, a footgolf pályát most adták át. Mindezt a szegedi Fidesz lehetséges polgármester-jelöltjének cége építi, a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől kapott területen.

Zarándokturizmusról, Kiskunfélegyháza pártidentitásáról, és a Homokhátságról is rendelt tanulmányokat Lezsák

Az Országgyűlés fideszes alelnökének egy kecskeméti képviselő a saját zarándokutai kapcsán készített beszámolót 190 ezer forintért, a Lezsák által vezetett egyesület ifitagozatának elnöke pedig feltérképezte Kiskunfélegyháza pártidentitását 250 ezer forintért.

Fegyveres önvédelmet indítványoz Földi László az Országgyűlés alelnökének készült tanulmányában

Különböző témákban, összesen 5,4 millió forintért 24 tanulmányt rendelt az elmúlt 3 évben az Országgyűlés fideszes alelnöke, Lezsák Sándor. Földi László például 350 ezer adóforintért írta meg a “Gondolatok az Európát ért invázióval összefüggésben” című 15 oldalas dolgozatot, amelyben egyebek mellett fegyveres önvédelemre és a kaszárnyák M-zárolt készleteinek kifosztására buzdít.

Lezsákék Hungarikum Parkja: 15 milliárd a kormánytól lovardára és wellness hotelre

A kormány részéről az a kérés érkezett a minisztériumok közigazgatási államtitkáraihoz, hogy költséges beruházásokra már ne nagyon tegyenek saját előterjesztést a választásokig – mondták el az atv.hu-nak. A lakiteleki sátorverő Lezsák Sándorék "birodalmán" viszont 2020-ig összesen 15 milliárdból épülhet wellness hotel, golfpálya, lovarda.

A kormány átírta saját költségvetését - tízmilliárdok mennek vitatható célokra

Tovább toldozgatja az idei és a jövő évi költségvetési tervezetet a kormány: a kabinet 180 módosító indítvány zúdított a parlamentre, hogy korrigálja saját terveit. A költségvetési bizottság fideszes többsége kritika nélkül megszavazta a 190 milliárdos átcsoportosítást, meg sem vitatva azok szükségességét - tudta meg a Napi.hu. A kormány múlt héten bejelentett „demográfiai programjára” viszont a beharangozott 100 milliárdból alig 17 milliárdot javasolt a kormány.

Dőlt a pénz a Fidesz-közeli folyóiratokhoz

A tavalyi év végéhez közeledve 960 millió forintot osztott szét a kormány irodalmi folyóiratok közt. Bár az összeggel eredetileg a nehéz helyzetben lévő vidéki folyóiratok boldogulását segítették volna, a támogatás csaknem felét végül nem vidéki, ám fideszes kötődésű haverlapok kapták.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>