language

Akták:

Lázár János vadászata highlight_off

Lázár János vadászata

Lázár János vadászata

Nem tudni, milyen pénzből és ki fedezte azt a nagyszabású vadászatot, amelyen Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár arisztokrata vendégeivel együtt vett részt a fejér megyei Soponyán 2013 decemberében. Az eseményhez a társaság tagjai - köztük Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg, gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége - az állami Vadex Zrt. vendégházát vették igénybe. Bár a Blikk szerint Lázár volt a vendéglátó, a Vadex vezérigazgatója a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: nem Lázár János állta a vadászat költségeit, azt azonban, hogy ki, nem árulta el. Egy szakember szerint a vadászkaland - elsősorban a kilőtt 913 fácán értékéből adódóan - körülbelül hárommillió forintba kerülhetett.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Arisztokratákkal vadászott Lázár

Soponya - Móricz Zsigmond világát idéző úri muri zajlott Fejér megyében, ahol Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vendéglátásával grófok és hercegek vettek részt egy nagyszabású vadászaton december közepén. Minderre az egyik meghívott, a szintén arisztokrata származású Donatella Failoni, Oszter Sándor színművész felesége Facebook-oldalára kitett képek révén derült fény.

Ki fizette Lázár úri muriját?

Nagy érdeklődés övezi az interneten és a nyomtatott sajtóban végiggördülő sztorit, mely szerint Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár a Fejér megyei Soponyán nagy vadászatot rendezett arisztokrata vendégeknek: 913 fácánt lőttek végül ki. A kérdés, hogy ki fizette a költséges vadászatot.

A fácánokat lelövik, ugye?

Régi magyar dzsentrihagyományt folytatva – hercegek és grófok társaságában – lőtt fácánokat a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Lázár János magánügynek tekinti a vadászat iránti vonzalmát, és a botrányt okozó esetről nem beszél. A tucatnyi vadász fejenként 80 madarat ejtett, a decemberi vadászat teljes költsége meghaladhatta a 6 millió forintot. A helyszín Soponya volt, ahol Kádár János is vadászgatott – igaz, az ilyesmi nem volt idegen Rákositól és Horthytól sem.

Lázár János vadászkalandja: nem tudni, ki állta a cechet

A miniszterelnökséget vezető államtitkár decemberben a Fejér megyei Soponyán nagy vadászatot rendezett arisztokrata vendégeknek – derült ki az egyik vendég Facebook-posztjából. Lázár a vadászat hátterét firtató kérdésre azt válaszolta: szabadidejében mindenki azzal és azt csinál, amit akar. A vadászterület és a szálloda állami cég tulajdonában áll, a cég vezérigazgatója szerint nem Lázár János fizette a cechet, ő vendég volt, de azt, hogy ki látta vendégül a társaságot, nem árulta el. - See more at: http://www.168ora.hu/itthon/lazar-janos-vadaszkalandja-913-facant-lottek-ki-122399.html#sthash.iF4qHpcL.dpuf
Találatok: [6]  Oldalak:   1