Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Legfelsőbb Bíróság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

7,7 milliót fizethet az állam Erményi örököseinek

Elmarasztalta Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amely kedden kimondta, hogy a magyar hatóságok megsértették Erményi Lajosnak, a Legfelsőbb Bíróság néhai elnökhelyettesének a magánélet tiszteletben tartásához fűződő jogát azzal, hogy a törvény erejénél fogva idő előtt elmozdították állásából, írja az MTI.

Erkölcsi elégtétel a strasbourgi döntés - Baka

Erkölcsi elégtételt jelent Baka András volt legfelsőbb bírósági elnök számára a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) elsőfokú ítélete, mely kimondta, hogy európai emberi jogi egyezménybe ütköző volt elmozdítása a legfelsőbb bírói fórum éléről. A Klubrádiónak nyilatkozott Baka András ügyvédje. Cech András elmondta, hogy az elvi lehetőség megvan arra, hogy a visszahelyezésről tárgyaljanak. Azonban az ügyvéd tudomása szerint Baka András, ezt nem kívánja, nem is kérte.

Simor András 1,65 milliárdos alapja

Vagyonos emberek az állami intézmények vezetői – ez derül ki a vagyonnyilatkozataikból. Budán, Zuglóban, a XIII. kerületben, a Belvárosban, de Zalaegerszegen, Békéscsabán és több kisebb vidéki faluban is rendelkeznek ingatlanokkal. Jócskán van megtakarításuk – van, akinek tartozása is – és készpénzük, kiemelkedő Simor András jegybankelnök 1,65 mil­liárd forintos, befektetési alapban tartott vagyona.
Találatok: [5]  Oldalak:   1