language

Intézmények:

Legfőbb Ügyészség highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [67]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Nem mondja meg az ügyészség, miért zárták le a Völner–Schadl-ügy nyomozását, ha maradtak még kérdések

A fő ügyben már 2022-ben lezárták a nyomozást, az attól elkülönített más ügyekben még tart.

Ki az a Martonovics Bernadett, aki szóba kerül Magyar Péter titkos hangfelvételén?

Az Igazságügyi Minisztérium részéről a végrehajtói kar elnökével folyamatos kapcsolatot tartó egykori kormányfőtanácsos neve akkor került elő, amikor Magyar Péter és – állítólag – a felesége, Varga Judit arról beszélt, hogy a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagaiból kihúzattak dolgokat.

Milliárdos állami megrendelés után eltűnő haveri cég: a rendőrség elutasította a feljelentést, Polt még kivár

A covid-tesztek milliárdos állami megrendelésén magát degeszre kereső fideszes kötődésű cég fantomizálódása nem tűnik bűncselekménynek – állapította meg a rendőrség, már egy hete. Ennek fényében érdekes, hogy csütörtökön érkezik majd meg Polt Péter válasza, hogy ő feljelentésként értékelte a hvg.hu cikke alapján írt ellenzéki kérdést, és továbbította a rendőrségnek.

Az Integritás Hatóság a Microsoft- és a víziközműmutyikról: Ez a pénz elúszott

Az előző évtized két nagy korrupciós botrányával is foglalkozott a közelmúltban az EU-val folyó vita részeként felállított Integritás Hatóság, ahol beismerték: nincs esély az elkorrumpált összegek visszaszerzésére. A szervezet megreformálná a vagyonnyilatkozati rendszert, de a kormány eddig nem reagált a tavaly év végén publikált javaslatcsomagra.

Polt is gyanúsnak találta, mégsem nyomoznak a Bayer Zsolt felesége által vezetett intézményben

A rendőrség nem indít nyomozást, mert semmi gyanúsat nem találtak az ügyben.

Így pattintja le a legfőbb ügyész vagy a rendőrség az ellenzéki képviselőket, ha gyanús ügyről kérdeznek

Míg korábban többnyire leperegtek Polt Péter legfőbb ügyészről a kormánypárt zavaros ügyeit firtató kérdések, az utóbbi időben „vizsgálatkészebbnek” bizonyult. A végeredmény nem változott.

A Pintér Sándorra is vonatkozó kérdések miatt nem engedélyezték a Portik-interjú folytatását

Miután félbeszakították a ’90-es évek leghírhedtebb gyilkosságai, merényletei (Prisztás József és Fenyő János halála, az Aranykéz utcai robbantás) ügyében Portik Tamással készített börtöninterjúnkat, aztán annak folytatását, illetve az elkészült rész közlését is megtiltották, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) törvényességi felügyeletét ellátó Legfőbb Ügyészséghez fordultunk, hogy vizsgálják ki a példátlannak tekinthető esetet. Megkerestük Portik Tamás ügyvédjét is, aki ugyancsak beadvánnyal fordult a BVOP felé. Vajda Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő szintén megkérdezte az ügyről Polt Pétert. Az ellenzéki honatyának adott legfőbb ügyészi válasz, illetve a Portik védőjével közölt BVOP-álláspont is tartalmaz abszurd, megdöbbentő elemeket. Polt Péter szerint kép-, és hanghiba miatt szakították meg az interjút, miközben az interjúról hangfelvétel készült, amelynek a minősége remek. De a képpel sem volt semmi gond. Még ennél is érdekesebb azonban, hogy a legfőbb ügyész szerint az egyebek közt Pintér Sándorra is vonatkozó, Portiknak az interjúra való felkészülés céljából küldött kérdésenk miatt nem engedélyezték az interjú folytatását. Ezeket a kérdéseket most közzétesszük.

Pénzmosás gyanúja miatt is nyomozás indulhat Karácsony Gergelyék 500 milliója után

Hollik István a legfőbb ügyésznek küldött kérdést a főpolgármester és a 99 Mozgalom által pénzadományokból finanszírozott kampányköltésekről.

Gyökeres bírósági reformot tervez a kormány, hogy jöjjön végre az uniós pénz

Gyökeres bírósági reformot tervez a kormány, hogy jöjjön végre az uniós pénz
Találatok: [67]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>