language

Helyek:

Lettország highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

A pénzmosók is már nagyon várták a határok megnyitását

Amikor tavaly egy füles alapján a lett vámosok átkutatták egy Ukrajnából érkezett magángép utasainak csomagjait a rigai repülőtéren, körülbelül egymillió dollárnak megfelelő értékű készpénzt találtak náluk amerikai és európai bankjegyekben, amelyeket lefoglaltak. Az eset már csak azért is különös volt, mert a négy utas egyike egy olyan üzletember volt, aki Ukrajnában és Lettországban is birtokolt bankot.

Lett kutyagumi is belekeveredett a 9 milliárdos OLAF-ügybe

A 9 milliárd forintnyi uniós támogatás elsíbolására kitalált céghálóba lett, szlovák és szerb cégeket is beszerveztek. A szálak offshore cégekhez, Hongkongig vezetnek. Olyasmiket vettek tőlük, amijük nem is volt.

Maffiafőnökként uralta a bankrendszert

RIMSEVICS ELHAGYTA A TALÁLKOZÓT, MAJD TÁRSA ELŐVETT EGY PAPÍRCETLIT, ÉS RÁÍRTA: 100 000 EURÓ HAVONTA. EZ AZ »EGYÜTTMŰKÖDÉS« ÁRA. Ez nem valami B kategóriás krimi részlete, hanem az AP hírügynökség cikke, Rimsevics pedig nem egy fantáziátlanul elnevezett maffiavezér, hanem a lett jegybank elnöke. Akinek pedig átnyújtották a papírcetlit, az Grigorij Guszelnyikov, az egyik lettországi bank tulajdonosa, aki mindezt elmesélte az AP-nak. Rimsevicset azóta letartóztatták, kihallgatták és eltiltották a jegybankelnöki feladataitól, a lett bankszektor pedig egy kicsit mélyebbre csúszott abba a válságba, amibe részben Rimsevics vezetésével belenavigálta magát. Egy nagyon kicsi ország elég nagy botrányába pedig belekeveredik az Európai Központi Bank, az orosz és az amerikai kormány is.

Trösztellenes eljárást indított a gazprom ellen az európai bizottság

Trösztellenes eljárást indított a Gazprom orosz földgázipari állami óriásvállalat ellen az Európai Bizottság szerdán, mert úgy ítéli meg, hogy a cég visszaél piaci erőfölényével, 8 tagállamban felosztotta a piacot, és tisztességtelen árakat határozott meg.

Saját bankját fosztotta ki az orosz milliárdos

Nagy-Britannia elsősorban a hányatott sorsú, a Premiershipből (a brit első osztályú bajnokságból) tavaly kiesett Portsmouth futballcsapat jövőjéért aggódik Vlagyimir Antonov múlt pénteki letartóztatásával kapcsolatban, akit azzal vádolnak, hogy kifosztotta és tönkretette a tulajdonában lévő lett-litván bankot.
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>