Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

adatvédelem highlight_off
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Titkok könyvei - Vadászvilág Magyarországon - 2. rész

Korábban az elvtársaktól a polgártársakig követtük nyomon a magyarországi politikai és gazdasági elit vadászatait. Mindkét csoportra jellemző, hogy tagjai térítésmentes vadászatok vendéglistáin szerepelnek - de milyenek is ezek a "csapatépítő tréningek", és van-e alapja a közvagyon károsítására vonatkozó, újra és újra felmerülő vádaknak?

Péterfalvinál firtatják a trafikmutyit Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció (DK) az ombudsmanhoz és az adatvédelmi hatóság elnökéhez fordul "a trafiktender során megvalósuló jogtalan adatkezelés" kivizsgálását kérve - tudatta Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke kedden.

Trafikmutyi: a hangfelvételt kéri az ügyészség

Két hete van eldönteni a Központi Nyomozó Főügyészségnek, megindítja-e a nyomozást a szekszárdi trafikpályázatok ügyében. A főügyész egyelőre elrendelte a feljelentés kiegészítését, ehhez a hvg.hu birtokába jutott hangfelvétel átadását kéri.

A szokásos forgatókönyvvel kezeli a Fidesz a trafikmutyit

Tarja magát a Fidesz a szokásos forgatókönyvhöz: ha a párt körül botrány alakul ki, akkor a hivatalos kommunikáció az, hogy a kormánynak nem kell foglalkoznia a helyi ügyekkel. Korábbi példák alapján elképzelhető, hogy a párt magatartását belső felhasználásra szánt közvélemény-kutatások határozhatják meg a következő hetekben - bár a labda most normális körülmények között az ügyészségnél lenne.

UD-felvételek: ki irányítja a politikát Magyarországon?

Sem az állítolagos kémprogramra, sem a Fidesszel való titkos kapcsolatra nem derül fény azokból a titkosszolgálati hangfelvételekből, amelyek pár napja kerültek ki az internetre. Viszont van bennük szó adósságbehajtásról, politikai hírszerzésről, levélhamisításról és adózási trükkökről, az OTP és a MOL ügyeiről.

Már az ügyészség érdeklődik a leghatalmasabb emberek "titkos" ügyében

Az ügyészség a III. kerületi rendőrkapitányságra bízta annak kiderítését, hogyan kerültek fel a világhálóra azok a hangfelvételek, amelyeken az UD Zrt volt vezetői többek között Csányi Sándor OTP-elnökkel és Hernádi Zsolt Mol-vezetővel diskurálnak.

Újabb titkos UD Zrt.-felvételek: Megkörnyékezte az OMV Szanyit?

Több tucat, valószínűleg az UD Zrt. elleni titkos nyomozás során keletkezett hangfelvételt tett közzé a YouTube-on egy magát Hungarian Democratként jegyző ismeretlen.

Jogvédő szervezetek támadják a titoktörvényt az Alkotmánybíróságon

Megtámadja az Alkotmánybíróságon a tavaly decemberben elfogadott, idén április 1-én hatályba lépő titoktörvényt három jogvédő szervezet. Úgy vélik, az új jogszabály visszalépést jelent a régihez képest is, és áprilistől könnyebb lesz államtitokként elrejteni információkat a nyilvánosság elől.
Találatok: [8]  Oldalak:   1