Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Lombard Kézizálog Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Meglepő ítélet született az újkori magyar történelem legfurább ügyében

Különös jogerős ítélet született a Napi.hu által bemutatott aranyhamisítási ügyben: a több milliárd forintos csalást mindössze ötéves szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság, valamint az elcsalt pénzt sem kell teljes egészében visszafizetnie a vétkesnek. Az elzárás pedig maximum két év lehet.

Aranytömbök rézből – elkészült a vádirat

A bankokat szerette volna lehúzni a Kézizálog Zrt. és tulajdonosa, B. Péter üzletember. Úgy tett, mintha jól menő zálogcége lett volna, és ezt refinanszírozta milliárdos értékben a kereskedelmi bankok hiteleiből. Valójában nem voltak tízezerszámra ügyfelei, és a fedezetként bemutatott drágakövek csupán kavicsok voltak, az aranytömbök pedig rézből készültek.

Aranyhamisítási botrány: visszautasítja a hazugság vádját a hatóság

Vizsgálni kis részletekben vizsgálta, hitelesíteni azonban nem hitelesítette a Kézizálog Zrt. "aranytömbjeit" a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Aranyhamisítási botrány Magyarországon: hazudott a hatóság?

Egyre nagyobb a homály a Napi.hu által elsőként bemutatott, a Kézizálog Zrt.-hez köthető aranyhamisítási ügyben. A lapunk birtokába kerültek olyan dokumentumok, hogy - korábbi állításával ellentétben - mégis vizsgálta a mintákat a nemesfémhitelesítő hatóság.

Miért csak a Quaestor-ügyfelek járnak jól?

Vajon mi áll a hátterében annak, hogy a kormány gyorsított menetben, külön törvénnyel kártalanítja a Quaestor-ügyfeleket, előnybe hozva őket a többi brókerbotrány károsultjaival szemben?

Újabb pénzügyi botrány: bedőlt a Lombard, 4 milliárdos lehet a kár!

A Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője mai budapesti sajtótájékoztatóján.
Találatok: [9]  Oldalak:   1